Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’nun yeni eğitim öğretim yılı ilgili öğrencilerimize mesajı…

02.10.2020
Rektörlük
Sevgili Öğrencilerim,
 
Her birinize selam ve sevgilerimi sunuyor, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum.
 
Koronavirüs salgını sebebi ile uzaktan sürdürdüğümüz Üniversitemizdeki eğitim öğretim faaliyetlerini, 5 Ekim 2020 tarihi itibariyle yeniden uzaktan eğitim olarak başlıyoruz.
 
Bizzat yaşadığınız üzere, geçtiğimiz bahar döneminde olağanüstü bir dijital dönüşüm yaşayarak iki haftada Üniversitemizi uzaktan eğitime hazır hale getirdik. 2019-2020 Bahar döneminde toplam 10.005 dersin 9.879’unu uzaktan eğitimle tamamladık. Sadece 75 dersimiz asenkron gerçekleşti. Bu verilere göre sürecin neredeyse tamamını canlı dersle tamamladık ve ülkemizdeki ilk beş üniversite arasında yer aldık.
 
Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak, uzaktan eğitim alanında öncü olmaktan ve her koşulda sizlere en iyi eğitimi sunmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumuzu bu vesile ile ifade etmek isterim. Güçlü teknolojik alt yapımız, deneyimli kadrolarımız ve tabi ki siz kıymetli öğrencilerimin sorumlu davranışları ve azmi ile bu sınavdan başarıyla çıkacağımıza yürekten inanıyorum.
 
Sevgili gençler,
 
İçinde bulunduğumuz bu zorlu döneme en iyi adapte olabilenlerin bir adım önde olacağını asla unutmamanızı rica ediyorum. Dersler “uzaktan” olsa da bu uzaklık, öğrenme azminizle aranıza girmesin, derslerle aranıza mesafe koymanıza sebep olmasın. Yüz yüze eğitimde nasılsa, canlı derslerimizde de aynı yüksek performansı göstereceğinize inanıyorum. Uzaktan eğitim bir rahatlama dönemi değil, aksine daha çok çalışma ve disiplinli olmayı gerektiren bir yapı olarak karşımızda durmaktadır. Lütfen bunu unutmayın, hiç durmadan ve sağlam adımlarla hedefinize yürüyün, inanın, azmedin ve elbette çok çalışın.
 
Dünya tarihine dönüp baktığınızda bazı dönemlerde yaşanmış büyük vakıalar, hadiseler olduğunu görürsünüz. Şu anki pandemi süreci de içinde yer aldığımız dönemin büyük dönemeçlerinden biridir. Yapmanız gereken bu süreci kendiniz için doğru değerlendirebilmek ve fırsat olarak görmektir. Merak edin, sorun, sorgulayın, araştırın, öğrenin... Düşünün, okuyun, yazın… Bunların hepsi size güç katacak olan eylemlerdir ve bunun için de bolca vaktiniz olduğu ortadadır. Bu sürecin zorlu olmasının yanında size getirdiği avantajları da göz ardı etmemeniz gerektiğini asla unutmayın.
 
Bizim için çok kıymetlisiniz, maske, mesafe, temizlik kurallarına uymanızı bir kez daha hatırlatıyor, birlikte alacağımız tedbirlerle daha güçlü olacağımızı söylemek istiyorum. Geleceğe bizimle yürümeyi tercih eden siz sevgili öğrencilerime başarılar ve esenlikler diliyorum.
 
Prof. Dr. Cem Zorlu
Rektör
Paylaş