SİA’da Medyanın Geleceği Konuşuldu

12.06.2024
Sosyal İnovasyon UAM

Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) tarafından Sivil Toplum Konferansları kapsamında iletişim ve psikoloji alanında uzman isimler tarafından “Medyanın Geleceği, Algı ve İkna” ile “Medyanın Toplum İçindeki Etkileşimi” konuları ele alındı.

Yoğun ilgi ile takip edilen programa İstanbul Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Büyükaslan, Marmara Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Ekmel Geçer, Selçuk Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan Arslantürk, Yeni Medya Küratörü İsmail Halis ile çok sayıda STK temsilcisi ve çalışanı katıldı.



Sivil Toplum Yönetimine İhtiyaç Duyuluyor

Türkiye’de sivil toplum alanında çalışan yaklaşık yüz elli bin kuruluş olduğunu belirten konuşmacılar, sivil toplumların daha güçlü bir yapıya kavuşması için benzer çalışmaların artması gerektiğini belirtti. Sunumlarda, özellikle medya kullanımı, iletişim eksikliği ve algı yönetimi konularında sivil toplumların desteklenmesinin öneminden bahsedildi.

Programda, dünyada sosyal inovasyon alanında çok fazla çalışma olmasına rağmen Türkiye’den böyle bir örneğin Konya Büyükşehir Belediyesi ve Üniversitemiz tarafından yapılmasının model teşkil edeceği ifade edildi.
 
Paylaş