SİA’da Öğretmenlere Eğitim Verildi

21.10.2024
Sosyal İnovasyon UAM

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine edilen TÜBİTAK 2204 Ortaokul ve Lise Araştırma Projeleri Yarışması Bilgilendirme Toplantısı, Üniversitemiz ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile hayata geçirilen Sosyal İnovasyon Ajansı’nın (SİA) ev sahipliğinde düzenlendi.

Toplantıya, Konya İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Okan Tekkalan, Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Kurnaz ve çok sayıda öğretmen katıldı.
Proje çalışmalarının eğitime sağladığı katkılara değinen Tekkalan, “Türkiye Yüzyılı’nı gerçekleştirecek Maarif Modeli’nin oluşturulmasında, öğrencilerimizin alan becerileri belirlenirken müfredata proje mantığını kazandıracak değişim ve sürekliliği algılama, kanıta dayalı sorgulama ve araştırma, girişimcilik, mantıksal muhakeme, sorun analizi ve karar verme gibi soyut düşünceleri eyleme dönüştüren kavramsal becerilere yönelik içerikler eklenmiştir. TÜBİTAK 2204 Araştırma Proje Yarışmaları da, ortaokul ve lise öğrencilerine bilimsel alanda kendilerini geliştirme fırsatları sunuyor. Böyle önemli bir konuda gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı TÜBİTAK’a, yarışmalara rehberlik eden Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne, akademisyenlere ve tüm eğitimcilere teşekkür ediyorum” dedi.



Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Kurnaz ise, TÜBİTAK tarafından öğrencilerin bilimsel çalışmalara yönlendirilmesi ve ülkemizin bilimsel gelişimine katkı sağlanması amacıyla düzenlenen 2204 Araştırma Projeleri Yarışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirildi.
Programda, öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin bilimsel araştırma süreçlerini daha nitelikli yürütebilmeleri için projelerde problem durumunun nasıl oluşturulacağı, proje konusu bulma yolları, her fikrin proje konusu olup olmadığı ve literatür tarama yöntemleri gibi konular ele alındı.
Paylaş