Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin BİLGİÇ - Dekan Yardımcısı

Lisans eğitimini Selçuk üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde 2011 yılında tamamlamıştır. 2014 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim dalında Yüksek Lisans, 2018 yılında da İskenderun Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Anabilim Dalında Doktora derecesi almıştır. 2018-2021 yılları arasında İskenderun Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmıştır. 2021 yılından bu yana ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Uçak Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Araştırma konuları arasında; hareket kontrol sistemleri, insansız hava araçları sistemleri tasarımı ve kontrolü, robotik uygulamalar, yapay zeka teknikleri ve mühendislik uygulamaları, metasezgisel arama algoritmaları, lineer kontrol sistemleri, komut/girdi şekillendirme teknikleri yer almaktadır. Dr. Bilgiç evli ve iki çocuk babasıdır.