Kariyer Merkezi (NEÜ Artı Kariyer)

Hakkımızda

Necmettin Erbakan Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Mezun İlişkileri Koordinatörlüğü “NEÜ Artı Kariyer” adı altında 2020 yılı Eylül Ayında kurulmuş ve faaliyetlerine başlamıştır. NEÜ Artı Kariyer merkezi bünyesinde yer alan kariyer danışmanları aracılığıyla üniversitemizi tercih etmek isteyen aday öğrenciler, üniversitemizde eğitim alan öğrenci, mezun ve çalışanlara hizmet verilmektedir. NEÜ Artı Kariyer Merkezi’ne başvuran bireylerin kariyer planlamalarına ve gelişimlerine destek olmak, mesleğe yönelik yetkinliklerinin iyileşmesini sağlamak, üniversitemizin tercih edilebilirliğini arttırmanın yanı sıra iş dünyası ile öğrenci ve mezunlarımız arasında köprü kurarak talep doğrultusunda istihdam edilme imkânlarını arttırmak amaçlanmaktadır.

NEÜ Artı Kariyer Merkezi öğrenci ve mezunların kariyer gelişimlerini destekleyerek yetkinliklerini arttırmayı İşveren ve mezunlarımızı buluşturmayı hedeflemektedir. Bu yüzden “ NEÜ Artı Kariyer – İsminize değer katar!” sloganıyla yola çıkarak öğrencilerin kariyer planlama becerilerini geliştirmek için istihdam fuarları, kariyer zirveleri, kariyer günleri, sektör-üniversite buluşmaları, kişisel gelişim günleri, toplantılar, ziyaretlerin yanında kongre ve konferans gibi bilimsel etkinlikler de organize ederek bunların öğrenci ve mezunlara duyurulmasını sağlar. NEÜ Artı Kariyer Merkezinin düzenlediği etkinliklerin dışında üniversite bünyesinde akademik birimler ve öğrenci kulüpleri tarafından düzenlenen etkinliklerde imkânlar dâhilinde desteklenmektedir.

Merkezimizde bulunan kariyer danışmanlarımız aracılığıyla öğrenci ve mezunlarımıza özgeçmiş hazırlama, mülakatlarda başarılı olma ve iş bulma becerileri gibi alanlarda rehberlik edilmektedir. Öğrenci ve Mezunlarımızın özgeçmişlerini bilgi bankamızda tutarak iş yerlerinin talepleri doğrultusunda istihdamın gerçekleşmesi sağlanmaktadır. Üniversitemizi tercih etmeyi düşünen aday öğrenciler içinse tercih danışmanlığı hizmeti sunulmaktadır.

Necmettin Erbakan Üniversitesi aday öğrenci, öğrenci, mezun, akademisyen ve personelleriyle büyük bir ailedir. Mezunlarımız mevcut öğrencilere tecrübe aktarımı ve bilgi paylaşımını sağlayarak NEÜ Artı Kariyer merkezine katkı sağlamaktadır.