Meram Meslek Yüksekokulu
07.06.2022

Kariyer Söyleşileri Programında Dönemin Son Konuğu Mehmet Macit Oldu

Meram Meslek Yüksekokulu Kariyer Söyleşileri programında dönemin son konuğu Mehmet Macit'i ağırladı.
Meram Meslek Yüksekokulu Grafik Tasarımı Bölümü öğrencileri, Karatay Belediyesi Halkla ilişkiler Müdürü Mehmet Macit ile bir araya geldiler. 
Programın açılış konuşmasını yapan Grafik Tasarımı Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Serpil Yakut, Karatay Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Macit’i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken; öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlaması amacıyla dönem boyu gerçekleştirilen etkinlikleri ilgi ile takip eden öğrencilere ve bölümün etkinliklerine destek olan Yüksekokul Müdür ve Müdür Yardımcılarına da teşekkürlerini iletti.
Programda konuşan Meram MYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Çetin ise, yapılan programların öğrencilerin gelişimlerinde faydalı olmasını temenni ederek, programa konuk olarak katılan Mehmet Macit’e teşekkür etti.
Karatay Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Macit kendi kariyer sürecinden bahsederek gençlere akademik hayattan, mesleki deneyime, sektördeki özelliklede dijital alandaki gelişmelere dair çeşitli konularda tavsiyelerde bulundu. Kendi gelişim sürecinde özellikle sosyal ve sivil toplum alanlarında yapmış olduğu çalışmaların katkılarına değinerek, işe başvuran değil iş için aranan ve farkedilen olmaları için her konuda kendilerini geliştirmeleri gerektiğine vurgu yaptı. Bu doğrultuda öğrencilik yıllarında gençlerin sivil toplum kuruluşlarında ya da vakıflarda çalışmalarını önerdi. Nasıl başlarsa o şekilde devam edeceğini söyleyen Macit, çalışma hayatına ilk adımları sosyal alanlarda öğrencilik yıllarında başlanması gerektiğini ve bazı fedakarlıkları bu zaman diliminde yapmanın gelecekteki kariyer süreçlerinde gençlerin daha çabuk fark edilmelerini sağlayacağını söyledi.
İyi tasarımcı olmanın sadece programları iyi bilmek ile olamayacağını, iyi fikir, iyi metin yazma, iyi gözlem yaparak asıl dikkat çeken tasarımlar yapılabileceğini söyleyen Macit, gençlerin çok okuyarak araştırmacı ve gözlemci bir yapı ile kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti.
Her gencin kendini yetiştirerek kurumlar ve iş verenlerin dikkatini çekmeye çalışmalarını öneren Macit, özellikle son yıllarda dijital alanlarda yapılan işlerin daha dikkat çekici olduğunu ifade ederek öğrencilere kendilerini çok iyi tanımalarını ve tasarım alanın her bölümünü öğrenmelerini ancak bir bölümünde en iyi olmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.
Program, Meram Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Çetin'in, Karatay Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Macit’e teşekkür plaketi takdim etmesiyle son buldu.