Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerimize Konya Şeker-Seydibey Tesislerine Teknik Gezi Düzenlendi.
Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı öğrencilerimize Gıda Bilimi ve Teknolojisi dersi kapsamında bölgemizin ve sektörün öncü firmalarından Konya Şeker-Seydibey Tarım Ürünleri İşleme Entegre Tesislerine teknik gezi düzenlendi. Teknik gezi ile ilgili bilgi veren Gıda İşleme Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Hakan VATANSEV, ülkemizde yetiştirilen patateslerin işlenmesinde ve farklı ürünlere dönüştürülmesinde önemli bir gıda üretim alanı olan dondurulmuş patates ve patates nişastası üretiminin ülke ekonomisine ciddi oranda katma değer sağladığını, dolayısıyla bu üretim alanlarında da çalışabilecek nitelikli ara eleman ihtiyacına katkı sağlamak amacıyla öğrencilerine öğretim verdiklerini belirterek, öğrencilerimizin dondurulmuş patates ve patates nişastası üretim sürecini yerinde görmesini sağlayan Anadolu Birlik Holding İcra Kurulu Başkanlığına, Tesis Direktörü Mehmet Fatih DÖNMEZ ve ekibine ilgi ve misafirperverlikleri için teşekkür ettiklerini söyledi.