Meram Meslek Yüksekokulu
16.12.2022

Gıda İşleme Bölümü Öğrencilerimize Genç Değirmen ve Taşkınlar Un Fabrikasına Teknik Gezi Düzenlendi

Yüksekokulumuz Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı öğrencilerimize Değirmen Makineleri ve Tahıl İşleme Teknolojisi dersleri kapsamında, bölgemizde ve şehrimizde sektörün öncü firmalarından Genç Değirmen ve Taşkınlar Un Fabrikasına teknik gezi düzenlendi. Bölüm hocalarımızdan Doç. Dr. Lokman GEMİ ve Öğr. Gör. Öznur EYMİR’in eşlik ettiği teknik gezide, öğrencilerimiz değirmen makineleri üretimini yerinde görmelerinin yanı sıra,  üretimi yapılan her bir makine ve ekipmanın un üretim prosesindeki işlevini uygulamalı bir şekilde yerinde görme fırsatı buldular. Teknik gezide öğrencilerimize mesleki bilgi ve tecrübelerini aktaran ve misafirperverlikleri ile öğrencilerimizi memnun eden Makine Mühendisi Ali SARI başta olmak üzere tüm Genç Değirmen ailesine, Taşkınlar Un Fabrikası firma sahibi Haki TAŞKIN’a, üretim sorumlusu ve kıymetli öğrencimiz Ahmet ÇELİK ile sektörün duayen emekçilerinden ve öncülerinden Mahmut ÇELİK’e teşekkürlerimizi sunarız.