Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü
21.02.2019

2019-2020 Proje Tabanlı Mevlana Programı Başvurusu Başlamıştır!

2019-2020 Proje Tabanlı Mevlan Programı Başvurusu Başlamıştır:

Proje Koşulları:

• Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 30.01.2019 tarihli kararına göre “Yürütme Kurul Kararı” esas alınacaktır. Yürütme Kurul Kararı için tıklayınız.
  • Proje başvuruları  Mevlana Değişim Programı’nın yapmış olduğu anlaşmalara göre gerçekleştirilebilecektir. Anlaşmalar için tıklayınız.
  • Yapılacak başvurularda karşı kurumun yürütücüsünün (öğretim elemenının) belirtilmesi gerekmektedir.
  • Karşı kurumun proje  yürütücünsünün de başvuru formunu doldurması ve doldurduğu formu Necmettin Erbakan Üniversitesi’ndeki yürütücüye  yollaması gerekmektedir.  Application Form
  • Proje yürütücüsü en az “Doktora” derecesinde olmalıdır.

Başvuru Süreci:

• Proje yapmak isteyen Öğretim Elemanları, YÖKSİS üzerinden kendi şifreleri ile proje öneri formunu dolduracaktır.
  • Proje önerilerinin girişi 12 Nisan 2019 mesai bitimine kadar yapılması gerekmektedir.26 Nisan 2019 tarihine kadar Mevlana Değişim Koordinatörlüğü tarafından başvurular Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na yollanacaktır. YÖK Başkanlığına Rektörlük Makamı üst yazısı ile iletilecektir.
  • Başvurular https://yoksis.yok.gov.tr adresinden yapılacak olup işlem sırası:Yoksis / Genel İşlemler /Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı başlığından yapılacaktır.
  • Proje ortağı olabilecek üniversitelerin listesi YÖKSİS’te başvuru esnasında çıkacaktır. Proje yapacağınız üniversiteyi listede göremiyorsanız ya da herhangi teknik bir sorunla karşılaşırsanız lütfen Koordinatörlüğümüzle iletişime geçin.
  • Yürütme Kurul Kararını ve proje geliştirilecek ülke ve alanları lütfen iyi inceleyin.

Başvuruda Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

• Proje süresi en az 6 ay olmalıdır.
  • Proje ekibinde en az bir öğrenci (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) değişimi olmalıdır.
  • Proje ekibinde lisansüstü öğrenci olup aynı zamanda öğretim elemanı kadrosunda görev yapıyor olanlar, projede öğrenci olarak yer alabilecektir.
  • Proje yürütücüsü olarak sisteme giriş yapan öğretim elemanları (araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, uzman, okutman vb.) en az “Doktora” derecesine sahip olmalıdır.
  • Proje kapsamında gelen ve giden öğretim elemanlarının, proje ortağı üniversiteye en az 14 gün en fazla 89 gün gitmeleri gerekmektedir. (Proje süresince 1 Öğretim Elemanının gideceği sürelerdir.)
  • Proje kapsamında gelen/giden öğrencilerin en az bir dönem en çok iki dönem proje ortağı üniversitede bulunmaları gerekmektedir.
  • YÖK’e iletilen başvuruların değerlendirmesinde yukarıda belirtilen hususların yanı sıra alanında uzman öğretim üyeleri tarafından; projenin çağrıya uygunluğu, projenin başarı ile gerçekleştirilmesi durumunda sağlanacak yaygın etki, gerçekleştirilme yöntemi, projenin yönetimi, proje ekibi ve araştırma olanakları, projenin ortak yayına dönüştürülebilirlik durumu ve proje çerçevesinde bilgi ve deneyimin arttırımına katkı durumu dikkate alınarak değerlendirme yapılacaktır.
  • Karşı üniversitenin ilgilisi her sayfayı paraflayarak doldurduğu formu yollamalıdır.