Nezahat Keleşoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi
26.06.2019

Dekanımızın Mezuniyet Konuşması

Sayın Rektörüm, Saygıdeğer velilerimiz, Sevgili mezun öğrencilerimiz.

Bugün, kuruluşunun üzerinden henüz 7 yıl geçen fakültemizde Beslenme ve diyetetik bölümümüzün ilk, Sosyal hizmet bölümümüzün de ikinci mezunlarını vermiş olmasının sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Öncelikle bu anlamlı günde teşriflerinizle şereflendirdiğiniz için şahsım ve fakültem adına hepinize saygı sevgi ve muhabbetle şükranlarımı arz ediyorum. Hoşgeldiniz.

2012 yılında kurulan ve 2013-2014 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alan 2018-2019 eğitim öğretim yılı itibariyle 1280 öğrenci eğitimine devam etmekte olan Sağlık Bilimleri Fakültemiz, bugün sağlık yönetimi bölümünden 46, sosyal hizmet bölümünden 43,Beslenme ve Diyetetik Bölümünden 73, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümünden de 79 öğrencisini; Sosyal çalışmacı, Diyetisyen, Fizyoterapist veya Sağlık yöneticisi olarak mezun etmiştir. Toplam 251 mezunumuzun katılımı ile sağlık ordumuz; daha da güçlenmiştir.

Dört yıl acısıyla tatlısıyla bazen de zorluklarla geçen üniversite hayatınızın sonuna gelmiş, bir sürü sınavdan geçerek eğitim hayatınızın bu safhasını da başarıyla tamamlamış bulunmaktasınız.

Hayatımızın her aşamasında çeşitli sınavlardan geçeriz. Ama bu sınavların en çetini, hayatımızın bütününe ilişkin olanıdır. Bize emanet edilen hayatı, veriliş gayesine uygun olarak yaşamakla sorumluyuz.

Ülkemizin geleceği, sağlık ordusunun fedakar neferleri sevgili mezunlarımız, dünya ülkeleri tarihi ve zorlu bir süreçten geçmektedir. Hangi zorluk altında olursa olsun sizler insanlığın hizmetinde görevlerinizi en iyi şekilde yapmak zorundasınız. İnsanımıza ve insanlığa karşı yapacağımız hizmette hiçbir zaman renk, dil, din, ırk ve benzeri farklılıkları gözetmemelisiniz. Dün atalarımızın insanlığa sundukları sosyal, bilimsel ve sanatsal katkılarla süsledikleri medeniyet, engizisyon karanlığındaki batı insanlarına can simidi olduğu gibi, bugün yeniden insanlığa medeniyetin ne olduğunu ne olması gerektiğini; inancımız ve değerlerimiz gereği hiç ayrım yapmadan insanlara yapacağınız hizmetle göstermek, nereden geldiğimizi ve nereye gitmekte olduğumuzu unutmadan sa’yu gayret içinde olmalıyız. Zannetmeyin ki sınavlar bitti. Hayır beşikten mezara okumaya, çalışmaya öğrenmeye devam edeceğiz. Eğer öğrendiklerimizi bildiklerimizi güncellemeyi yani okumayı rafa kaldırırsak bir süre sonra sorunlarımıza cevap veremeyen atıl teknolojik araçlar haline geliriz. Şimdiye kadarki sınavlar sadece vizelerdi. Şimdiden sonraki sınav ise bir ömür sürecini hayatımızı kapsayan Final sınavıdır.

Para ve saltanatın, silah ve güç olarak kullanıldığı dışımızdaki dünya ya;

değerler sistemimizde yaratılmışların en şerefli varlığın insan olduğunu edep,nezaket ,şefkat ve muhabbet dairesinde yaşayarak göstermek zorundayız.

Değerli anne babalar, büyük özveri ve fedakarlıklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızın bugünkü mutluluğu yaşamasında en büyük pay sizlerindir. Hayatın her aşamasında onların size olan ihtiyacı yine devam edecektir. Bu güzide evlatları yetiştirdiğiniz için sizleri tebrik ediyor ve kutluyorum.

Mezunlarımızın yetişmelerinde büyük emekleri olan çok kıymetli öğretim üyelerimiz, Akademisyenlik ve hocalık ilmik ilmik beyin dokuyan sabır ve sebat mesleğidir.

Mevlana “taş, kaya ve mermer dahi, eğer bir terbiyecinin (gönül sahibinin) eline düşerse cevher olur” demektedir; diye tarif ettiği  anlayış ve bilinçle öğrencilerinize emek veren sizlere ve fakültemizin başta sekreterya olmak üzere idari, teknik, hizmet ve güvenlik personelinden oluşan meçhul emektar kahramanlarına ayrı ayrı gönülden teşekkür ederim.

Sevgili mezunlarımız, sözlerime son verirken, hayatınız boyunca sadakat, sabır, sebat ve edeple hareket etmenizi, heyecan ve cesaretinizi asla kaybetmemenizi diliyorum. Çalışmalıyız, çok çalışmalıyız. Çünkü: “Halk içinde bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” diyerek dünyadaki en kıymetli ve değerli varlığın sıhhat olduğunu vurgulayan dedelerimize, bu cennet vatanı bize emanet eden gazi ve şehitlerimize,

Her bahar bir çiçekle başlar diyerek, herkesin arkasına bakmadan elinden gelenin en iyisini fert olarak yapmakla yükümlü olduğumuzu vurgulayan Üniversitemize ismini verdiğimiz siyaset ve bilim insanı büyüğümüze, sizlerin sebebi hayatınız eli öpülesi duası alınası ebeveynlerinize minnet, bizleri sevgilisine ümmet, kendisine kul kılan ve bizlere bugünleri yaşatan Rabbimize şükran borcumuz var.

İyi ki varsınız, Allah yâr ve yardımcınız, yolunuz ve bahtınız açık olsun.