Seydişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
06.01.2023

"Nitel Araştırma Metodolojisi Olarak Photovoice" Semineri düzenlendi

Seydişehir Kâmil Akkanat Sağlık Bilimleri Fakültesi yeni yılın hemen başında faydalı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Seydişehir Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Muhammet Kiremitçi ve Uzmanlardan oluşan ekibi, saha çalışmalarında yararlanmak amacıyla nitel araştırma ve veri toplama yöntemlerinden olan Photovoice hakkında kapsamlı bir seminer aldı. Photovoice hakkındaki semineri sunan Seydişehir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokul Müdürü Doktor Öğretim Üyesi İbrahim Çetin, ülkemizde henüz yeni tanınmaya başlayan bu araştırma metodolojisinin özellikle sosyal hizmetler alanında etkili bir şekilde kullanılabileceğini ve Seydişehir Sosyal Hizmet Merkezinin yenilikçi ve dinamik yapısıyla bu konuda öncü olabileceğini ifade etti. Toplantıya Fakültenin Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Serap Batı’da katıldı. Her iki kurumun, işbirliği ile hizmet üretmeye yönelik çalışmaları devam ediyor.