Türkçe Öğretimi UAM (TÖMER)

TARİHÇE

Necmettin Erbakan Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, (KONDİL) 2012 yılında Türkiye'de ve dünyada faaliyet gösteren dil merkezlerinden ve günümüzün değişen koşullarından hareketle yabancılara Türkçe öğretmek amacı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olup Merkez bünyesinde diğer yabancı dil kursları da açılmaktadır.

Üniversitemize gelen yabancı uyruklu yüzlerce öğrencinin yanı sıra değişik sebeplerle Türkçeyi yabancı dil olarak öğrenmek isteyen bireylere de dil öğreniminde yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla kurulmuş olan KONDİL, Avrupa Dil Gelişim Dosyası (ELP) ölçütlerine uygun olarak dil becerilerini ve sözcük bilgisini temel, orta ve ileri düzeyde öğretmektedir.

Bunun dışında diğer yabancı dilleri genel ve akademik amaçlı olarak öğrenmek isteyen öğrencilere yönelik olarak da yabancı dil kursları açılmaktadır.

Ayrıca Merkezimizde Türkçe bilgisini belgelemek isteyen bireyler için  Seviye Tesbit Sınavı ve Türkçe Yeterlilik Sınavları da yapılmaktadır.