Anasayfa
13 Eylül 2024 |

3.INTPOLSEC (3. Uluslararası Güvenlik Kongresi)

3.INTPOLSEC (3. Uluslararası Güvenlik Kongresi)

Üniversitemiz, INTPOLSEC, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi ve TİKA’nın katkıları ile Siyasal Bilgiler Fakültesi ev sahipliğinde, 30-31 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan "3. Uluslararası Güvenlik Kongresi" yurt içi ve yurt dışından çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve öğrencinin katılımıyla başladı. Kongre, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şahbaz ve Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Bezen Balamir Coşkun'un açılış konuşmaları sonrasında Fakültemiz Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Çemrek'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen açılış paneliyle başladı. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.      
 

 

ULUSLARARASI GÜVENLİK KONGRESİ 2024 (30-31 Mayıs 2024, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya/Türkiye)

2000’li yılların ikinci yarısına hızla yaklaşırken modern uluslararası sistemin temel taşları pandemi, doğal afetler, iklim değişikliği, ekonomik krizler, terörizm, yapay zeka teknolojilerinin yaygınlaşması gibi küreselleşmenin yol açtığı sayısız meydan okuma ile sınanmaktadır. Küresel ve yerelin sürekli bir etkileşim içinde olduğu düşünüldüğünde güvenlik çalışmaları alanının güncel gelişmeleri analiz etmenin ötesine geçerek insalığının geleceğini yakından ilgilendiren güvenlik konuları ile ilgili gelecek projeksiyonları yapması ve alternatif çözümler/modeller ortaya koyması kaçınılmaz hale geliyor.

Uluslararası sistemdeki güç dengelerinin sarsıldığı, jeopolitik kaygıların tekrar ön plana çıktığı, uluslararası normların ve uluslararası kurumların geçerliliklerinin sorgulandığı bir dönemden geçerken 30-31 Mayıs 2024 tarihlerinde toplanacak olan 3. Uluslararası Güvenlik Kongresi’nde küresel güvenliğin geleceğini ve küresel güvenliğin ve küresel adaletin sağlanabilmesi için alternatif sistem önerilerini tartışacağız. Bu bağlamda konferans, yeni çağın fırsatlarını ve zorluklarını anlayarak ve sistemdeki eğilimleri tartışarak küresel güvenliğin geleceğini ortaya koymayı amaçlamaktadır.