Üniversite Anasayfa
16 Haziran 2025 | Akademik

NEÜ Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü, Küresel Sürdürülebilirlik Arenasında Yerini Aldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi, dünyanın en prestijli akademik etkinliklerinden biri olan THE, Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi 2025’te etkin bir biçimde temsil edildi. Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde ve Türkiye’nin ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen kongre, İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın “Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Eğitim: Türkiye’nin Vizyonu ve Katkısı” başlıklı konuşmasıyla açılışı yapılan kongreye, 110 ülkeden 5 bini aşkın uluslararası katılımcı iştirak etti. Prof. Dr. Özvar konuşmasında, Türkiye'nin akademi dünyasındaki yükselen konumuna ve İstanbul’un kültürel ve fikirsel etkileşimdeki stratejik önemine dikkat çekti.

Küresel ölçekte sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik çözüm üretmeyi amaçlayan kongrede Necmettin Erbakan Üniversitesi’ni, Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü ve Büyük Veri Koordinatörlüğü temsil etti. Koordinatörlük, üniversitenin sürdürülebilirlik alanında yürüttüğü çalışmaları ve geliştirdiği projeleri uluslararası kamuoyuna tanıttı.

NEÜ Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci, kongrede üniversitemiz adına yer alarak, sürdürülebilir kalkınma amaçlarına yönelik gerçekleştirilen veri temelli analizleri, projeleri ve ulusal-uluslararası iş birliklerini katılımcılarla paylaştı. Ayrıca çevresel ve sosyal etki analizi, açık veri politikaları, sürdürülebilir kampüs uygulamaları, yapay zekâ destekli karar sistemleri gibi birçok alanda bilgi ve deneyim aktarımı gerçekleştirildi.

Bu önemli etkinlikte kurulan akademik temaslarla birlikte, üniversiteler arası bilimsel iş birliklerinin güçlendirilmesine katkı sağlandı. Uluslararası platformlarda aktif rol üstlenerek sadece kurumsal görünürlüğünü artırmakla kalmayan Necmettin Erbakan Üniversitesi, aynı zamanda Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sunmakta, stratejik iş birlikleri geliştirmekte ve bilim diplomasisinin etkin aktörlerinden biri olarak öne çıkmaktadır.