Üniversite Anasayfa
07 Nisan 2025 | Kurumsal

‘Yapılmayanları Yapan Bir Üniversiteyiz’

Ramazan Bayramı sonrasında, Üniversitemiz’de geleneksel hale gelen bayramlaşma programı düzenlendi. Üniversitemiz 15 Temmuz Yerleşkesi açık hava amfi alanında gerçekleştirilen programda Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, akademik ve idari personel ile bir araya geldi.

Üniversitemiz Bayramlaşma Programı’nda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Yapılmayanları yapan bir üniversite olmaya devam ediyoruz. Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin içinde bulunan cevheri ortaya çıkardık ve etrafına ışık saçar hale getirdik.” dedi.

Gelecek bayramlara beraberce, sağlık ve afiyet içerisinde kavuşma temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Necmettin Erbakan Üniversitesi her yerde konuşulan, kendinden söz ettiren bir üniversite haline geldi. Necmettin Erbakan Üniversitesi gerçekleştirdiği ilkleri ve gelenek haline getirdiği çalışmaları ile her zaman gündemde. Kurumlar gelenekleri ile kaim olurlar ve hafızalara kaydedilirler. Barış ve huzur ortamı içerisinde akademisyenlerimizin keyifle çalışmalarını sürdürdükleri, herhangi çekişme veya tartışmanın yaşanmadığı, tatlı bir rekabetin olduğu güçlü bir üniversite haline geldik. Geleneksel hale getirdiğimiz Akademi Ödülleri Töreni’ni haziran ayında düzenleyeceğiz. Ödül alan akademisyenlerimizin arasında farklı isimlerin de yer almasını bekliyoruz. Her yıl akademisyenlerimiz Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) ödüller alıyorlar” dedi.

Üniversitemizin İçinde Bulunan Cevheri Ortaya Çıkardık

Konuşmasında “Yapılmayanları yapan bir üniversite olmaya devam ediyoruz.” ifadelerini kullanan Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin özgün projeleriyle yükseköğretim camiasında öncü rol üstlendiğini belirtti.

Bu yenilikçi adımlar arasında özellikle koordinatörlüğümüz dikkat çekmektedir. Türkiye’de ilk kez Necmettin Erbakan Üniversitesi bünyesinde kurulan bu yapı ile bilimsel yayıncılıkta öncü bir model oluşturulmuş; diğer üniversitelere örnek olunmuştur. Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü, uluslararası standartlarda yayıncılık faaliyetleri yürütmekte olup, dokuzu uluslararası indekslerde taranan toplam otuz iki akademik dergi yayımlamaktadır. Üniversitenin toplam yayın sayısı 500’ün üzerine çıkmış, bu sayede Frankfurt, Londra, Pekin, Bologna, Abu Dhabi, Sharjah ve Meksika gibi dünyanın önde gelen kitap fuarlarında kurumsal temsil sağlanmıştır. Prof. Dr. Zorlu, “Bilimsel yayıncılıkta eşsiz bir noktadayız. Bugün ulaştığımız seviyeye başka bir üniversitenin ulaşması uzun yıllar alacaktır. Necmettin Erbakan Üniversitesi olarak, kendi içimizdeki potansiyeli ortaya çıkardık ve bu potansiyel artık etrafına ışık saçıyor” diyerek sözlerini tamamladı.