Tarım Öğretiminin 179. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Tarım Öğretiminin 179. Yılı nedeniyle fakültemizde kutlama programı düzenlendi.
Özel ERL Koleji Aydos Kampüsü Konferens Salonu’nda düzenlenen programda Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Özdemir tarafından “Geleceğin Tarımı ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü” konulu konferans verildi.
Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi Müzik Öğretmeni Ali Soner Akarsu, Gülru Müzikevi yöneticisi İlker Akarsu ve Ahmet Salbur’un tarımsal temaları ele alan türkülerden oluşan müzik dinletisiyle başlayan programda, protokol konuşmaları olarak Ereğli Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Sıdıka Buse Dinç, Ereğli Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ve İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil Küçük söz aldı.
Ereğli Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ, günün önemi, fakülte projeleri ve çalışmaları hakkında detaylı bilgi verdi. Çiftçilere yönelik yapılan eğitimlerin tarım sektörü ve Ereğli için önemli olduğunu vurgulayarak, fakültenin gerçekleştirdiği bilimsel çalışmaların öncü nitelik taşıdığını belirtti.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil Küçük, Ereğli’nin bitkisel üretim ve hayvancılık açısından önemli bir il olduğunu ve üniversite ile ortak protokol yürüttüklerini ve projeler yapacaklarını söyledi. Bu çalışmalara devam edeceklerini vurgulayarak, Ereğli Ziraat Fakültesi’nin bitkisel ve hayvansal üretimdeki bilimsel çalışmalarının il için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. Fatih Özdemir ise tarımın tarihini, bugününü ve geleceğini ele alarak coğrafya, kültür, ve AR-GE'nin toplum gelişimindeki etkilerini vurguladı. Ayrıca, tarım süreçlerinin bereketli hilallerden akıllı tarım dönemine kadar olan evrimini, yeşil devrimin ardından çevreyi etkileyen unsurları, küresel sorunları, iklim değişikliğini, gıda güvenliği, enerji ve su kısıtlamalarını açıkladı. Özdemir, biyoteknoloji, nano teknoloji ve bilişim teknolojisinin artan gıda taleplerini karşılamak için önemli olduğunu ve iklim değişikliğiyle başa çıkabilmek adına dayanıklı çeşitlerin geliştirilmesinin gerekliliğini vurguladı.
Prof. Dr. Yaşar Karadağ'ın organizasyonuyla gerçekleşen programa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Kamil Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Yılmaz, İlçe Meteoroloji Müdürü Metin Sarıca, Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İlker Topal, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Gönenci, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuri Altuğ, Kemal Akman Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Armağan, İvriz Tarım, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Muhammet Mustafa Tıraş, ERL Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sungurtekin, Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcıları, Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcıları, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları, Kemal Akman Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcıları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yunus Emre Güneş, Ereğli Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Ülkü Çiçek, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, üreticiler ve öğrenciler katıldı.
Program, meslekte 30 yılını dolduran Öğretim Elemanları, 2024 yılında TÜBİTAK projeleri kabul edilen başarılı öğretim elemanları ve Q1 ve Q2 dergilerde yayın yapan öğretim elemanlarına teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.