Anasayfa

Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri

2018-2019 Akademik yılı Bahar döneminde kayıt yenileme dondurma ve ders ekleme-bırakma işlemleri yapacak öğrencilerimizin akademik takvimde yer alan süre içerisinde aşağıda belirtilen yönetmelik hükümlerine göre hareket etmeleri gerekmektedir. Akademik takvim için tıklayın.

Kayıt Yenileme: 11-17 Şubat 2019

Danışman Onayları:18-24 Şubat 2019

 

Kayıt yenileme ve kayıt dondurma

MADDE 7 – (1) Kayıt yenileme ve kayıt dondurma ile ilgili hususlar aşağıda belirtilmiştir:

a) (Değişik:RG-10/7/2016-29766) Öğrenci her yarıyıl/yılbaşında akademik takvimde gösterilen süre içinde katkı payını veya öğrenim ücretini ödeyerek kaydını yeniletmek, ders kaydını yaptırmak ve danışmanına onaylatmak zorundadır.

b) Birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenci, aynı zamanda birinci yarıyıl/yıldaki programda yer alan derslere de kaydını yaptırmış sayılır.

c) (Değişik:RG-10/7/2016-29766) Akademik takvimde belirtilen sürelerde katkı payını veya öğrenim ücretini yatırmayan ve kaydını yeniletmeyen öğrenci, o yarıyıl/yılda öğrencilik haklarından yararlanamaz, derslere devam edemez ve sınavlara giremez. Bu süre, 2547 sayılı Kanunda belirtilen öğrenim süresinden sayılır. Ancak, süresi içinde kaydını yeniletmeyenlerden haklı ve geçerli mazereti olan öğrencinin mazeretini belirten dilekçe ile akademik takvimde belirtilen mazeretli geç kayıtlar için tanınan süre içerisinde başvurması şartıyla kaydının yenilenmesine ilgili yönetim kurulu karar verir. Kayıt yenileme işlemlerinin bütününden öğrenci sorumludur.

ç) Akademik takvimde belirtilen süre içerisinde öğrenci danışmanın onayı ile yeni ders seçebilir veya seçtiği dersi bırakabilir.

d) (Değişik:RG-10/7/2016-29766) Haklı ve geçerli mazereti kabul edilen öğrencilerin öğrenim süreleri, sağlıkla ilgili mazeretler dışında yarıyılın/yılın başlangıcından itibaren bir ay içinde öğrencilerin talebi üzerine, fakülte ve yüksekokul yönetim kurulları kararı ile dondurulur. Sağlıkla ilgili mazeretlerde sağlık kurulu raporu gereklidir.

Ders alma

MADDE 10 – (1) Ders alma ile ilgili işlemler aşağıdaki şekilde yürütülür:

a) (Değişik:RG-23/10/2017- 30219)(3) Öğrenci, yarıyıl/yılbaşında öncelikle alt sınıflarda hiç almadığı, devamsız kaldığı veya başarısız olduğu dersleri almak kaydıyla bulunduğu yarıyıl/yıl derslerinden de alır. Öğrenci bulunduğu yarıyılda, alt yarıyıllarda başarısız olduğu derslerle birlikte (yan dal ve çift ana dal hariç) toplam 45 AKTS kredisinden fazla ders alamaz. Ancak son sınıfın güz ve bahar yarıyıllarında tek dersi kalan öğrenci maksimum kredinin dışında bu dersi de alabilir. Öğrenci ders seçimine danışmanının da görüşünü alarak kendisi karar verir.

b) Programında ön şartlı dersler olan bölümler/anabilim dallarında, öğrenci almış olduğu ön şartlı dersi geçmeden buna bağlı olan diğer dersi alamaz. (Örnek Kur'an-ı Kerim 3-4-5 ve 6) Öğrenci danışmanın olumlu görüşü ile alt sınıflardaki bütün derslerden başarılı olması ve genel ağırlıklı not ortalamasının en az 3.00 olması şartı ile bulunduğu yıl/yarıyıl programında bulunan derslerin toplam 45 AKTS kredisinin %20’sine kadar ön şartlı dersler dışında, bir üst yarıyıl/yıldan ders alabilir. Üst yarıyıldan alınan derslerle birlikte toplam AKTS kredisi 45’i geçemez. Ön şartlı dersler ve ön şartlar, ilgili kurulun kararı ve Senatonun onayı ile belirlenir.

ç) Öğrenci daha önce alıp başarılı olduğu ders/dersleri not yükseltmek için devam zorunluluğu olmaksızın tekrar alabilir. Bu durumda alınan son not geçerli olur.

d) Kayıt dondurma ve uzaklaştırma cezası almış olma nedeniyle dönem kaybeden, yarıyıl/yıldaki bütün derslerden devamsız olan veya ders kaydı yaptırmayan öğrenciler öğrenimlerine kaldıkları yarıyıl/yıldan devam ederler, bir üst yarıyıl/yıldan ders alamazlar.

 

 

 

Yönetmeliğin tamamına ulaşmak için lütfen tıklayın.