Üniversite Anasayfa
24 Eylül 2026 | Öğrenci

III. AKİF Öğrenci Bilim Şenliğinde Üçüncü Gün

-

III. AKİF Öğrenci Bilim Şenliğimizin üçüncü günü yine son derece verimli ve eğlenceli etkinliklere sahne oldu. 

İlk oturumda öncelikle öğrencimizin kendi kadrajından çektiği ve montajını yaptığı Kapu Camii ve Aziziye Camii videolarını izledik. Ardından iki öğrencimizin TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projesine dair yaptığı sunumları takip ettik. Bu projelerle ilgili hazırlanan sorular etrafında öğrencilerimiz kıyasıya yarıştı. Dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirildi. 

İlk oturum, öğrencilerimizin hem bilgilerini sınadığı hem de hızla yarışarak cevap vermeye çalıştığı Sahabe Bilgi Yarışması ile tamamlandı.

Öğrencilerimizin bazı hadisleri merkeze alarak hazırlamış oldukları kısa filmlerle ikinci oturumumuz başladı. Sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın üniversite öğrenci topluluklarına özel olarak sunduğu ÜNİDES proje kabulü alan Dinler Tarihi Topluluğunun projesine dair sunum takip edildi. Bu oturum, Filistin Hafızası adlı Filistin ile ilgili çok özel soruların yer aldığı bir bilgi yarışması ile tamamlandı. Yarışmalarda dereceye giren ve proje sunumları yapan öğrencilerimize çeşitli hediyeler verildi. 

Öğrencilerimiz fuaye alanında yine çok farklı etkinlikler gerçekleştirirken aynı zamanda hem kendi aralarında hem de hocalarımız ile kaynaşma imkanı buldular. 

III. AKİF Öğrenci Bilim Şenliğimiz yarın yapılacak yetim destekli kermesle tamamlanacak.