Anasayfa
22 Mayıs 2023 | Genel

Öğrenci Akademik Destek Programı

Öğrenci Akademik Destek Programı


AKADEMİK DESTEK ÇALIŞMASI

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi olarak Dekanımız Prof. Dr. Kamil GÜNEŞ, Dekan Yardımcılarımız Doç. Mücahit KÜÇÜKSARI ve Doç. Dr. İrfan ERDOĞAN hocalarımızın projesiyle öğrencilerimizin bilimsel, düşünsel, sosyal yönlerinin geliştirilmesine yönelik bir çalışma yapmanın faydalı olacağı düşünüldü. Bu çerçevede programın amaçları ve atılan adımlar aşağıdaki gibidir:

AMAÇLAR

  1. Öğrencilerimizin mezun olana kadar YDS ya da YÖKDİL Arapça dil sınavlarından en az 80 puan almalarını temin etme, zira bunun doçentlik dil puanının çok üzerinde olmakla birlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi gibi kimi üniversitelere asistan olarak girmede şart koşulan asgari yabancı dil puanı olması nedeniyle öğrencilerimize daha büyük hedefleri kolaylaştıracaktır.
  2. Bunun için sınava yönelik gerekli dil öğretimi desteğini verme,
  3. Yeterli ve isteyen öğrenciler için ikinci yabancı dil olarak aynı şekilde İngilizce desteğini sağlama,
  4. Bu öğrencilerimizin İlahiyat bilim dallarından hangisine/hangilerine meyilli olduklarını tespit ederek lisansüstü çalışmalarına hazırlık olarak kendilerine rehberlik etmek üzere ilgili anabilim dallarındaki hocalarla iletişimlerini kurma,
  5. Tamamen gönüllülük esasına dayalı bu rehberlik doğrultusunda bir öğrencinin birinci sınıftan son sınıfa gelene kadar alanıyla ilgili makale ve kitaplardan gerekli okumaları yaparak lisansüstü eğitime hazır, donanımlı, belli bir seviye ve kalitede gelmiş olması,
  6. Öğrencilerimizin özgüvenlerinin ve hocalarla iletişimlerinin artmasına katkı sağlama,
  7. Öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmelerine ve sosyal hayatlarının ilimle zenginleştirilmesine katkı,
  8. Bu çalışmanın fakültemize ayrı bir heyecan ve dinamizm katması gibi hususlar amaçlanmaktadır.
  9. Çalışma ilk planda belli başarı düzeyindeki öğrencilerimizi ilgilendirmekle birlikte bu çalışmaya dahil olabilecek öğrencilerimiz için de bir motivasyon kaynağı olacaktır.
 
ÖĞRENCİ SEÇİMİ
  1. Üniversiteye giriş başarı sıralaması, hazırlık Arapça notlarının 90-100 arasında olması ve akademik genel ağırlık notunun 3.00 ve üzeri olması gibi kriterleri dikkate alarak çalışmaya dâhil olması düşünülen öğrencileri seçtik.
  2. Bu plan çerçevesinde bütün sınıflardan toplamda yaklaşık 300 öğrencimize ulaştık. 230 civarında öğrencimizden bize dönüş olup yaklaşık 160 civarındaki öğrencimizle yüz yüze, 70 civarındaki öğrencimizle de on-line olarak aynı anda bilgilendirme toplantısı yaptık.
  3. Oluşturduğumuz bir modül sayesinde öğrencilerimizden çalışmamız hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaşmaları rica ettik, konuyla ilgili oldukça fazla sayıda fevkalade heyecanlı, istekli, olumlu ifade ve temennilerde bulunduklarını müşahede ettik. 
 
SÜREÇ
  1. İletişimimizi sağlamak üzere her sınıf için bir whatsapp grubu oluşturduk.
  2. Öğrencilerimizin ilgi alanlarını tespit etme, onları gruplandırma ve sonrasında hocalarımızla buluşturma çalışmalarımız devam etmektedir.