Anasayfa
16 Aralık 2022 | Genel

Fatih Çıtlak, Üniversitemizde Öğrencilere Tasavvufu Anlattı

Fatih Çıtlak, Üniversitemizde Öğrencilere Tasavvufu Anlattı

 

Araştırmacı Yazar Mehmet Fatih Çıtlak, Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinde düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya gelerek tasavvufu ve tasavvuf ehlini anlattı.

Üniversitemiz Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilk olarak Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zekeriya Mızırak kürsüye geldi. 



Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, “Öğrenci topluluklarımız çok aktifler ve çok güzel programlar gerçekleştiriyorlar, bugün yine o etkinliklerden birindeyiz. Konu ‘tasavvuf’ ve bu konu çok hassas… Tasavvuf, güven temelinde iyi işlendiği zaman toplumun kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayan bir unsur. Güvenin olduğu toplumlar, refah düzeyi yüksek toplumlardır. Dolayısıyla böyle özel bir konuyu bugün uzmanından dinlemek üzere bir araya geldik. Misafirimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, programın hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.



Tasavvuf ehlinin tarifini yaparak konuşmasına başlayan Araştırmacı Yazar Mehmet Fatih Çıtlak ise, “Bu dünyaya ben nereden geldim? Nereye gidiyorum? Oraya giderken nasıl gideceğim? Bendeki emanet nedir? Suallerini soran ve dertlenen herkes tasavvuf ehlidir. Dert meselesi çok önemlidir. Allah, sizin hiç ummadığınız anda size lazım olanı gösterir, bazen topraktan bazen bir gök gürültüsünden devamlı size konuşur. Tasavvuf, hayata bu dertle bakıp, bu tahsili öğrenmek için hep bu dikkatte olmanın adıdır. Bu dikkatin adına tasavvuf demişler” ifadelerini kullandı.



Yapılan her işin Allah için yapılması gerektiğini vurgulayan Çıtlak, “Efendimizi ve peygamberleri, tarihte yaşamış insanlar olarak görmeyin. O insanların sırrıyla, ahlakıyla ahlaklanmak için gayret edin ve bunu başkaları desin diye değil, sadece Allah için yapın ve saflaşın. İyi olmak isteyen, güzeli bulmak isteyenlere daha önce yaşanmışlıkları anlatan, bir ilmi hüviyete mensup olan sahanın adı tasavvuftur. Herkesin kafasına göre konuşacağı bir saha değildir” dedi.



Konferans, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Zekeriya Mızırak’ın Araştırmacı Yazar Mehmet Fatih Çıtlak’a tablo hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.