Anasayfa
04 Kasım 2021 | Genel

Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi Başladı

Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi Başladı

 

Girişimci İşadamları Vakfı’nın (GİV) düzenlediği Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi Konya’da başladı.

Girişimcilik ekosistemine değer katmak, girişimcileri bilgilendirmek, fikir ve projeleri ulusal ve uluslararası yatırımcılarla bir araya getirerek projelerin ticarileşmelerine katkıda bulunmak amacıyla GİV tarafından Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi ile 8. GİV Girişimcilik Ödülleri, Konya Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesaj gönderdiği etkinliğin açılış programına, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti MKYK Üyesi, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, GİV Genel Başkanı Mehmet Koç, TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ve GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan katıldı.



ULUSLARARASI GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON ARAŞTIRMALARI KONGRESİ 

Girişimci İşadamları Vakfı'nın (GİV) düzenlediği “Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi” kapsamında, Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilen “Uluslararası Girişimcilik ve İnovasyon Araştırmaları Kongresi” açılış programıyla başladı.


“Yeni Trendler ve Dijital Dönüşüm” ana teması ile gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriya Mızırak, kongrenin öneminden bahsederek, “Her yıl 1,5 milyon öğrenci mezun oluyor. Devlet, belli bir sayıda alım yapıyor ama her öğrenci için istihdam sağlanamaz. Girişimcilik bunun için çok önemli. Girişimlerin ve girişimcilerin sayısını arttırmamız gerekiyor ki gençlerimize, geleceğimize iyi bir zemin hazırlayabilelim. Böylelikle ülke kalkınmasına da katkı sağlamış oluruz.” dedi.



Ülkelerin bilgi tabanlı üretimi benimseyerek gelişebileceğini kaydeden Prof. Dr. Mızırak, “Ürettiğiniz ürünlere ne kadar katma değer ekleyebiliyorsanız o kadar teknoloji üretiyor ve dünya piyasasına mal satabiliyorsunuz. Bunları yapabildiğiniz ölçüde de güç sahibi oluyorsunuz. Ülke olarak bunu yapabilir miyiz? Evet, çok rahat yapabiliriz. Bizim çocuklarımızın bir Amerikalı gençten, bir Fransız, bir İngiliz gencinden eksik yanı yok. Hatta onlardan daha iyiler. Yeter ki kendimize güvenelim, farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul edelim, bir mozaiğin parçası gibi görelim. Böyle olursa eğer önümüzde kimse duramaz” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından açılış oturumuna geçildi. Online ve yüz yüze olarak gerçekleştirilen oturumda Uğur Erdoğan, Ali Güney, Fatih Kaleci, Sertaç Ercan, Yahya Fidan, Emine Erdal, Rumeysa Gedikli, Muhammet Hamdi Mücevher, Hatice Oğuz Özgür ve Veli Özkurt sunumlarını gerçekleştirdi.