Anasayfa
01 Ekim 2021 | Genel

Üniversitemizin Paydaşı Olduğu Selçuklu Sanat Akademisinin Protokolü İmzalandı

Üniversitemizin Paydaşı Olduğu Selçuklu Sanat Akademisinin Protokolü İmzalandı


Konya’nın sanat ve kültür hayatına önemli kazanımlar sağlayacak olan Selçuklu Sanat Akademisi’nin işbirliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı.  

Selçuklu Sanat Akademisi projesini hayata geçiren Selçuklu Belediyesi, akademide Üniversitemiz, Selçuk Üniversitesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün akademik personel ve uzman desteğiyle sanat eğitimi verecek.

Selçuklu Sanat Akademisi Bir Marka Değer Olacaktır
Akademinin tanıtıldığı protokol töreninde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Konya’da belediyelerin örnek işlere imza attığının altını çizerek, “Selçuklu Belediyesi ismini almış olduğu Selçuklu Devleti’ne yaraşır işler yapıyor ve önemli işlere imza atıyor. Üniversite olarak belediyemizle birlikte yürüttüğümüz SOBE ve SEDEP projelerini önemsiyoruz. Protokolünü imzaladığımız projeden de Türkiye çapında, hatta dünya çapında sanatçılar yetişeceğine ve Selçuklu Sanat Akademisi’nin bir marka değer olacağına inanıyorum. Konya'nın bu konuda ciddi değerleri ve birikimi var. Bu birikimin değerlendirilmesi, aktarılması konusunda belediyelerimiz güzel işler yapıyorlar ve üniversitelerimiz de sahip oldukları akademik bilgi ve birikimleri toplumun yararı için paylaşıyor. Ülkemiz için yararlı olacak her konuda üniversiteler olarak tüm imkanları seferber etmeye devam edeceğiz. Bu işin kısa zamanda ses getireceğini düşünüyorum. Türkiye'de SOBE bir marke değer haline geldi. Yurt dışından SOBE’yi incelemeye gelip, örnek alıyorlar.  Selçuklu Sanat Akademisi’nin de bu şekilde değer kazanacağını düşünüyor ve projede emeği geçen başta Başkan Pekyatırmacı olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Konya'ya hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.

Konya’ya Yakışan Bir Sanat Akademisi İçin Çalışıyoruz
Sanat anlamında önemli bir projenin Selçuklu Belediyesi tarafından atıldığını kaydeden Selçuk Üniversitesi Rektörü Metin Aksoy, “Kültür ve sanatı Akademik ve bilimsel eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak görüyoruz. Bu anlayışla Konya’ya yakışan bir sanat akademisinin tesisi için çalışıyoruz. Sanatı seven ve toplumsal değerlerimize uygun icra eden farkındalığı yüksek, bilinçli bireyler yetiştirmek istiyoruz ve bu doğrultuda devam etmek ilk öncelikli hedefimizdir. Bu hedef doğrultusunda Selçuklu Belediyesi çatısı altında faaliyet gösteren sanat akademisine bu güne kadar vermiş olduğumuz desteği bundan sonra da sürdüreceğiz. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.



Selçuklu’yu Sanat Şehri Yapmak İstiyoruz
Akademinin, şehrin sanat hayatında kalıcı bir iz bırakacağını söyleyen Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Bu şehrin kendi değerlerinden, ilim kültür ve sanatından mahrum kalmaması için güç birliği yapıp sanatsal bir proje ile sizlerin karşısına çıktık. Selçuklu Belediyesi olarak sanata, eğitime ve kültüre büyük önem veriyor, birbirinden değerli projeler, eserler üretiyoruz. Her platformda ifade edip, dile getirdiğimiz gibi, bizim için Selçuklu medeniyet demek, kültür sanat demek, eğitim demek Selçuklu Sanat Akademimiz de bu bağlamda oluşturduğumuz önemli projelerimizden biri. Henüz çiçeği burnunda olan Sanat Akademimiz, faaliyetlerine kısa bir süre önce Selçuklu Kongre Merkezi’nde başladı. Selçuklu Sanat Akademisini kurma amacımız; Selçuklu’yu değerlerimizle zenginleştirilmiş, insan odaklı sanat şehri yapmaktır. İnsanlığın ortak dili ve evrensel kültürün ortak paydası olan sanat ve sanat dallarını; toplumsal değerlerimize uygun olarak icra etmek, geliştirmek, toplumumuza sevdirmektir. Yetenekli kişileri keşfederek bölge halkının belirli alanlardaki eğitim gereksinimlerini karşılayıp, toplumu millet yapan unsurların önemini ortaya koyan faaliyetler gerçekleştirmektir. Akademideki çalışmalar; Kültür işleri müdürlüğümüze bağlı olarak genel koordinatör yönetiminde, 7 kişilik bir ekip ile yürütülmektedir. Eğitim kadrosu ise Halk Eğitim Müdürlüğü uzman öğreticileri ve Selçuk Üniversitesi ile Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından görevlendirilen akademisyenler olmak üzere toplam 23 eğitimciden oluşmaktadır. Alanında uzman, ulusal ve uluslararası mecralarda yetkinliğe sahip sanatçı, akademisyen ve kişisel gelişim uzmanları da belli aralıklarla misafir öğretim üyesi sıfatıyla eğitimlere katkı sağlayacaktır” dedi.

Sanata Dair Öncü Bir Çalışma
Sosyal, kültürel, sanatsal faaliyetlerin önemine değinen Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, "Güzel bir etkinlik ve çalışma olacak. Sadece akademik çalışma değil, sosyal kültürel, sanatsal faaliyetler çok önemli. Üniversitelerimiz bu konuda her zaman destekçimiz. Belediyeler yapmış olduğu çalışmalarla hep öncü olmaya devam ediyorlar. Konya bir tarım şehri, Konya bir sanayi şehri aynı zamanda da bir eğitim şehri. Bizim bu noktada Konya'da ki tüm sivil toplum kuruluşları, belediyeler, üniversiteler ile hep birlikte yaptığımız çalışma, bir mesuliyet hareketidir. Bir mesuliyetimiz, bir derdimiz, bir gayretimiz var. Konya'da bir hatıra bırakmak, Konya'nın kalbine yıllar geçse de unutulmayacak çalışmaları yazmak niyetindeyiz. Bu birliktelikte bunun en özel nişanesi, çocuklarımız kazanıyor. Bu birliktelikten şerefimiz kazanıyor. İnşallah sanatta, sporda, kültürde, akademik çalışmada yaptığımız gayretler gibi daha iyi noktalara geleceğimize ben eminim. Okullarımız ve öğretmenlerimiz birliktelik içerisinde çalışıyor" diye konuştu.  

Konuşmaların ardından proje paydaşları Selçuklu Sanat Akademisi protokolünü imzaladı. Protokol kapsamında Selçuklu Belediyesi öncülüğünde Üniversitemiz ve Selçuk Üniversitesinde görev yapan öğretim görevlileri ile Halk Eğitim Merkezinde görevli uzman öğreticiler akademide eğitim verecek. Akademide kişisel gelişim, sahne sanatları ve müzik eğitimi alanlarında açılacak kurslarla eğitim verilecek.