Ünlü Şef M. Ömür Akkordan âSelçuklu Mutfağıâ Konulu Konferans
Üniversitemiz topluluklarından GİKAR ve GTT’nin (Genç Turizmciler Topluluğu) organizasyonuyla Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonu’nda ünlü şef M. Ömür Akkor “Selçuklu Mutfağı” konulu konferans verdi. Programa; Turizm Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Raif Parlakkaya ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. H. Ferhan Nizamlıoğlu ve öğrenciler katıldı.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raif Parlakkaya açılış konuşmasında: “Girişimcilik ve inovasyon günümüzde yükselen önemli değerlerdir. Bu gün burada bulunan bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Programın hayırlı olması dileğiyle. ”açıklamalarında bulundu.
Ünlü Şef M. Ömür Akkor ise katılımcılara şu önemli notları aktardı : “Benim size önemli tavsiyem, şimdiden başlayarak yaptığınız yemekleri bir deftere yazın. Elli yıl sonra torununuza vereceğiniz en güzel ve kıymetli düğün hediyesi olacaktır. Bu başarı; bir şans, babadan kalma bir miras değil. İyi şef olma kurallarım var. Nasıl iyi bulaşık yıkanılacağını bilmelisiniz. Mutfağınız ve lokantanızla alakalı her şeyi bilmelisiniz. Yoksa iyi bir şef, yönetici olamazsınız. Yaptığınız işte en iyisi olacaksınız. İyi temizlik nasıl yapılır, bileceksiniz. Çalıştığınız yerin temiz olması sizin temiz olmanız demektir. Kullandığınız malzemeler iyi olacak ve çok iyi bir malzeme bilgisine sahip olacaksınız. Bir şef malzemeyi almaya kendi gider ve teker teker kendi seçer. Pazarlama ve iktisat kısmı da çok önemli. Bir işi çok iyi yapabilirsiniz ama pazarlayamıyorsanız yaptığınız işin bir anlamı kalmaz. Çok iyi bir damak hafızasına da sahip olmanız gerekiyor. Bir şef yediği her şeyin tadını hafızasına kaydetmeli. Öğrenme arzunuzun hiç bitmemesi gerekiyor. İşimle alakalı olmasa bile pek çok şeyi öğrenmeye çalışıyorum.
Bir şefin kuralları, disiplini olmalı. Kurallara uyarsanız sizin de kurallarınıza uyarlar. Aksi halde saygınız olmaz ve iyi bir şef olamazsınız. Değişime ve yeniliklere açık olun. Veriler ve bilgiler zamanla değişiyor. Veriler değişirse fikirleriniz de değişmeli. Verimli çalışmak çok önemli. Sekiz saat mesaiyi kafanızdan atın. On sekiz saatten az çalışmayı düşünmeyin.
Ve öyle bir kuralım var ki şimdiye kadar söylediğim kurallar sizde olmasa, bir tek bu kural bulunsa dahi birçok insanın arasından sıyrılıp işinizde yukarı çıkarsınız. O da Mesleğinizde dürüst olup yalan söylememek ve ahlaklı olmak.
Program sonunda M. Ömür Akkor’a Dekanımız Prof. Dr. Raif Parlakkaya plaket, Dekan Yardımcımız Prof. Dr. H. Ferhan Nizamlıoğlu ise çiçek takdim etti.