Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Eda GÜNEŞ'in yürütücü olarak yer aldığı '"Simüle Edilmiş Mikro Yerçekimi Koşullarının Farklı Mikroalg Türlerine Yönelik Besin Tercihi Üzerindeki Etkisinin in vivo İncelenmesi" başlıklı TÜBİTAK 1002-A grubu araştırma projesi başarılı bulunarak desteklenmeye hak kazanmıştır. Türkiye Milli Uzay Programı hedeflerinde hazırlanan proje ile Türkiye'de ilk deneysel uzay gastronomi projesi olması açısından önem arz etmektedir.
Projede bursiyer araştırmacı olarak bölüm yüksek lisans öğrencisi Berkan EREN'de yer alacaktır.
Değerli hocamızı ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.