Üniversitenin uluslararasılaşma stratejisi hedefleri kapsamında çalışmalarına devam eden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, beraberindeki heyet ile birlikte Kosova ve Kuzey Makedonya’da bulunan üniversitelerle protokol imzalamak, ortak sempozyumlar düzenlemek ve öğrenci değişimi gibi iş birliği konularında görüşmeler yapmak üzere çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ve beraberindeki heyet, Kosova programı kapsamında ilk olarak Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Genel Başkanı ve Kosova Hükümeti Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka’yı makamında ziyaret etti. Toplantıya Üniversitemiz Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Fırat Yaldız ve Prizren Mamuşa Belediye Başkanı Abdulhadi Krasniqi de katıldı. Ziyarette Kosova ve Kosova Türk toplumu ile yapılabilecek akademik iş birliği olanakları görüşüldü.
Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, iş birliği çalışmaları ile ilgili fikir alışverişi gerçekleştirmek amacıyla Kosova Prizren’de bulunan Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Prof. Asoc. Dr. Mentor Alishani’yi, Kosova Priştina’da bulunan Priştina Üniversitesi Rektörü Prof. Arben Hajrullahu’yu ve Kosova İslam Cemaati Başkanı Müftü Naim Tërnava’yı makamlarında ziyaret etti. Ayrıca, Kosova Priştine’de bulunan Maarif Vakfı Kosova Temsilciliği ve Prizren’de bulunan Uluslararası Maarif Okulu ziyaret edildi. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerle iş birliği olanakları görüşüldü.
Priştine Büyükelçiliği’ne ve Prizren Başkonsolosluğu’na Ziyaret
Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Türkiye Cumhuriyeti Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı’yı ve Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosu Celal Doğan’ı makamında ziyaret etti.
Kuzey Makedonya’da Üniversitemiz Anlatıldı
Kuzey Makedonya programlarına Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Fatih Ulusoy’u makamında ziyaret ederek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, daha sonrasında Üsküp’te bulunan Mother Teresa Üniversitesini ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Lütfi Sunar’ı, ziyaret ederek akademik iş birliği olanaklarını görüştü. Ardından Üsküp’te bulunan Maarif Vakfı temsilciliğini, Üsküp ve Kalkandelen’deki Uluslararası Maarif Okullarını ziyaret etti. Ziyaretlerde, Kalkandelen ve Üsküp’te bulunan Maarif Okulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerine, Üniversitemizin eğitim olanakları konusunda bir sunum yapıldı.