Yabancı Diller Yüksekokulu
27.09.2023

Yüksekokulumuz Erasmus+ K2 projesi Hk.

NEÜ’nün 250.000 avroluk “E-STORIES” başlıklı Erasmus+ K2 projesi kabul edildi

2023 yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (Türkiye Ulusal Ajansı)  Erasmus+ Ana Eylem 2 Yükseköğretim Alanında İşbirliği Ortaklıkları (KA220-HED) Program çağrısına yapılan 135 proje başvurusu arasından Necmettin Erbakan Üniversitesi, sadece yedi kurumunun kabul aldığı listeye girerek bir başarıya daha imza attı.
Yabancı Diller Yüksekokulumuz Öğretim Görevlisi ve Erasmus Kurum Koordinatör Yardımcısı Dr. Hayriye ULAŞ TARAF koordinatörlüğünde, araştırmacı olarak Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Derya YILDIZ ile Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dilbilim ABD Öğretim Görevlisi Dr. Ayten BÜLBÜL’ün yer aldığı ve 36 ay boyunca yürütülecek olan “E-STORIES” başlıklı proje, 250.000 avroluk bir bütçeyle hibelendirildi.
NEÜ koordinatörlüğünde, Konya Teknik Üniversitesi, Paderborn Üniversitesi (Almanya), Malaga Üniversitesi (İspanya), Girit Üniversitesi (Yunanistan) ve WEBIN (Sırbistan) ortaklığında yürütülecek proje kapsamında, ilgili üniversitelerin uluslararası öğrencilerine yönelik hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak dijital öyküleme gibi yenilikçi öğretim metotları ile harmanlanmış multidisipliner bir yaklaşımla zenginleştirilmiş dil öğretim programları tasarlanacaktır. E-STORIES aracılığıyla konsorsiyum, uluslararası/göçmen üniversite öğrencilerinin bulundukları ülkenin dilini kullanmada kazanımlar sağlamak, özellikle konuşma ve yaratıcı yazma ve hikaye anlatma becerilerini geliştirmek, dijital yetkinliklerini ve dijital okuryazarlıklarını güçlendirmek, kültürlerarası yetkinliklerini ve farkındalıklarını geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Yüksekokulumuz Öğr. Gör. Dr. Hayriye Ulaş Taraf'ı tebrik eder, başarılar dileriz.