06.03.2024

Necmettin Erbakan Üniversitesi – Yabancı Diller Yüksekokulu EAQUALS Akreditasyon Sürecine Adım Attı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, dil eğitimi alanında uluslararası tanınırlığa ve akreditasyon yetkisine sahip EAQUALS (Evaluation and Accreditation of Quality Language Services) sürecine başladı. Bu gelişme, Dr. Semih İrfaner'in Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Muhammet Tasa ve Müdür Yardımcıları Dr. Mehmet Akif Balkaya ve Dr. Selma Durak Üğüten ile yaptığı bilgilendirme toplantısında duyuruldu.
EAQUALS, 1991'den bu yana dil eğitimi ve öğretiminde mükemmellik standartlarını destekleyen bir kurumdur. Akreditasyon, yüksekokulun eğitim kalitesinin uluslararası standartlarda olduğunu gösteren bir onay olarak kabul edilmektedir. Bu adım, Üniversitenin ve Yabancı Diller Yüksekokulunun dil eğitimindeki kalite ve taahhüdünü uluslararası alanda pekiştirmeyi amaçlamaktadır.