Kütüphane Ve Dokümantasyon Daire B.
12.09.2023

Hub Talks Bilgi Yönetiminde İnovasyon: Büyük Veri ve İş Analitiği

Üniversitemiz, Sosyal İnovasyon Ajansı tarafından düzenlenen Hub Talks programı ‘‘Bilgi Yönetiminde İnovasyon: Büyük Veri ve İş Analitiği’’ konu başlığı ile Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanımız & Büyük Veri Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci tarafından SİA HUB’da gerçekleşti. Programda dijital çağda büyük verinin önemi, veri toplama ve analizi, veri görselleştirme ve bilgi yönetimi konuşuldu. Günümüzde üniversiteler için büyük verinin gerekliliği ve iş analitiği uygulamalı örnekler ile anlatıldı.
 

Üniversitemiz Büyük Veri Projesinde Pilot Üniversite olarak seçildi!
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından Büyük Veri projesinde pilot üniversite olarak seçilen Necmettin Erbakan Üniversitesi özelinde yapılan büyük veri çalışmaları ve proje kapsamında yapılması hedeflenen çalışmalar katılımcılar ile paylaşıldı.
Programa gençler yoğun ilgi gösterdi!
 

Yenilik kaşifleri için tasarlanan Hub Talks programı SİA Hub’da farklı disiplinlerden gençlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Program gençlerin büyük veriye dair merak ettikleri, veri analizi ve veri yönetimi ile ilgili sorularını sorduğu soru-cevap bölümüyle sona erdi.