Bilgi İşlem Daire Başkanlığı
13.06.2022

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hakkında

Üniversitemiz yerleşkelerine araçla girişlerde yaşanan çeşitli sorunlar nedeniyle HGS'ye geçilmesine karar verilmiş ve 15 Temmuz , Köyceğiz ve Ahmet Keleşoğlu Yerleşkelerinde bulunan mevcut bariyerler, HGS'ye dönüştürülmüştür.

Araçlarda daha önce kullanılan tüm HGS etiketleri bu sistemde de kullanılabilecek; ayrıca bir HGS etiketi alımına gerek olmayacaktır. Ancak ilk defa HGS etiketi almak zorunda olan personelimizin bu ihtiyacı HGS Etiket Tanıtım Noktalarında karşılanacak, ilk kez verilecek HGS etiketleri için ücret talep edilmeyecek, ikinci ve sonraki etiketler için Üniversite yönetimince belirlenen 50 TL ücret Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının aşağıdaki IBAN numarasına yatırılarak güvenlik noktalarına personel kimliği ile birlikte ibraz edilecek ve HGS etiketi alınabilecektir.

Tüm personelimizin en kısa sürede HGS Etiket Tanıtım Noktalarındaki güvenlik personeline etiketlerini tanımlatmaları önem taşımaktadır.

Sistemden maksimum verim almanız ve geçişlerde sorun yaşamamanız için lütfen HGS etiketinizi aracınızın iç dikiz aynasının altına yapıştırınız.


SIK SORULAN SORULAR

1- Aracımda daha önce kullandığım karayollarından alınan ya da apartman girişinde kullandığım HGS etiketini Üniversitemiz sisteminde de kullanabilir miyim?

Evet. Otoyollarda, site otoparklarında ya da başka bir yerde kullandığınız HGS etiketini Üniversitemizde de kullanabilirsiniz.


2- Daha önce hiç HGS kullanmadım. Şu an aracımda HGS etiketi yok. Nereden temin edebilirim?

Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Aşkan ve Yeniyol girişlerinde, 15 Temmuz Yerleşkesi (Rektörlük) girişinde ve Köyceğiz Yerleşkesi güvenlik noktasından HGS etiketi temin edebilirsiniz.


3- HGS etiketini sisteme nasıl kaydettirebilirim?

Yukarıda belirtilen noktalarda HGS etiketinizi sisteme kaydettirebilirsiniz.


4- Üniversitemizin verdiği HGS etiketleri için ücret ödeyecek miyim?

Alacağınız ilk HGS etiketi için ücret ödemenize gerek yok. Ancak, ikinci ve sonraki etiket taleplerinizde 50 TL ücret ödemeniz gerekecek.


5- HGS etiketini cama yapıştırmasam olur mu?

Etiketi cama yapıştırmamanız geçişlerde sorun yaşamanıza sebep olacaktır. Bu nedenle aracınızın iç dikiz aynasının alt bölümüne HGS etiketini yapıştırmanız gerekir.


6- HGS etiketini kaybetmem ya da araç değiştirmem durumunda ne yapmalıyım?

Herhangi bir nedenle ikinci etiket talebiniz halinde HGS etiket dağıtım noktalarına Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı hesabına yatırdığınız HGS ücreti dekontunu ibraz etmeniz halinde yeni bir HGS etiketi almanız gerekir.


7- Her yerleşke için ayrı ayrı kayıt yaptırmam gerekir mi?

Hayır, herhangi bir noktadan bir kez kayıt yaptırmanız halinde Tıp Fakültesi yerleşkeleri dışındaki tüm yerleşkelerden geçiş yapabilirsiniz.


8- Birden fazla aracıma HGS etiketi alabilir miyim?

En fazla üç aracı adınıza kaydettirebilirsiniz. Ancak; yalnızca bir HGS etiketini ücretsiz alabilirsiniz, diğerleri için ücret ödemek durumundasınız.


9- HGS etiketi için ücreti nereye ödeyeceğim?

Strateji Geliştirme Daire Başkanlığının TR61 0001 5001 5800 7298 6359 01 IBAN numarasına TC Kimlik No ve kısa bir açıklama ile ücretinizi yatırıp güvenlik noktalarındaki yetkililere makbuzunuzu teslim etmeniz gerekiyor.


10- Seydişehir ve Ereğli yerleşkelerinde de de HGS etiketini kullanabilir miyim?

Sistem henüz ilçe yerleşkelerimizde aktif edilmedi. En kısa sürede aktif edilecektir. Sonrasında HGS etiketleri oralarda da kullanılabilecektir.


11- Üniversite yerleşkelerinde karayollarına ait HGS etiketini kullanmam halinde etiketimden bakiye düşecek mi?

Hayır, Üniversitemiz bariyerlerinden geçişte herhangi bir ücret alınmamaktadır. Karayolları ile sistemimizin bağlantısı yoktur.


12- Üniversitemizden aldığımız HGS etiketlerini karayollarında da kullanabilir miyiz?

Hayır, sistemimizin karayolları ile bağlantısı yoktur.

13- HGS'den öğrenciler de faydalanabilecekler mi?

Evet. Ancak diğer yerleşkelerimizde otopark alanı sınırlı olduğu için sadece Köyceğiz Yerleşkesinde öğrenci araçlarının girişleri mümkündür.



Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı IBAN numarası:

IBAN NO: TR61 0001 5001 5800 7298 6359 01

(Lütfen TC Kimlik numarası ve yatırma nedenini belirtiniz.)


HGS ETİKET TANITIM NOKTALARI

NEÜ 15 Temmuz Yerleşkesi Güvenlik Noktası

Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Aşkan Girişi

Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi Yeniyol Girişi

Köyceğiz Yerleşkesi Giriş Güvenlik Noktası