Büyük Veri Koordinatörlüğü

Lisanslı Yazılımlar

MATLAB
“Matrix” ve “Laboratory” kelimelerinin birleştirilmesi ile oluşturularak MATLAB ismini almıştır. İsminden anlaşılacağı üzere matris tabanlı bir programlama dilidir. İstatistik, optimizasyon, lineer cebir gibi birçok matematiksel hesaplama için kullanılabilir. Aynı zamanda MATLAB programı ile 2D ve 3D grafik çizimleri yapılabilmektedir. Matlab programını indirmek için https://www.mathworks.com/products/matlab.html adresine giderek sağ üst köşede bulunan kişi ikonuna tıklamalısınız. Açılan sayfada “erbakan.edu.tr” uzantılı mailinizi kullanarak bir hesap oluşturmalısınız.

Comprehensive Meta Analysis (CMA)
CMA (Comprehensive Meta Analysis), meta analizi yapmamıza olanak sağlayan bir programdır. Kullanımı oldukça basittir. Programda veri girişi yapıldıkça otomatik olarak tanımlanan hücreler hesaplanmaktadır. CMA programının kampüs lisansı yoktur. Veri analizi birimimizdeki bilgisayarları kullanarak gerekli analizlerinizi yapabilirsiniz. CMA programını kullanmak için randevu oluşturmalısınız.

Detaylı bilgi için 0332 221 05 00 (409)
SPSS
SPSS (Statistical Package for the Social Sciences), sosyal bilimler için istatistiksel bir paket programıdır. Tanımlayıcı istatistikler, varyans analizi, regresyon, kümeleme analizi gibi birçok analizi SPSS yardımı ile yapabilirsiniz. SPSS, üniversitemiz bünyesinde lisansı bulunan programlardandır. Programı indirmek isterseniz https://verianalizi.erbakan.edu.tr/giris adresine tek şifreniz ile giriş yapmalısınız. Açılan sayfada gerekli adımları izleyerek programı indirebilirsiniz.
MAXQDA
Nitel ve karma yöntemlerle veri toplamaya, düzenlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye olanak sağlayan bir veri analiz programıdır. Seslı görüşme yoluyla yapılan araştırmaları, online anketleri, ses/video ve doküman analizleri gibi birçok konuda kapsamlı bir analiz sunmaktadır. Kullanışlı ve pratik bir arayüze sahiptir. Programa, 2023 yılında yapılan güncelleme ile yapay zekâ desteği gelmiştir. Böylece program, “Yapay zekâ asistanı” ile alt kod önerileri, seçilen metinlerin özetlenmesi gibi imkanlar sunmaktadır. MAXQDA programını kullanmak için randevu oluşturmalısınız.

Detaylı bilgi için 0332 221 05 00 (409)
Microsoft Office 365
Word, Excel, Powerpoint, Teams gibi Microsoft Office 365 paketi içerisinde yer alan yazılımlar üniversitemizin anlaşması çerçevesinde lisanslı bir şekilde sunulmaktadır. Office 365 lisansı için https://lisans.erbakan.edu.tr/ adresine tek şifre ile giriş yapılmalıdır. Sistem otomatik olarak lisans şifresi oluşturacaktır. Bu bilgilerle, https://portal.office.com adresine giriş yaparak Microsoft Office 365 uygulamasını indirebilir ve oturum açarak lisanslı şekilde kullanabilirsiniz.