Erasmus Koordinatörlüğü
16.11.2023

Erasmus+ Yükseköğretim Alanı Merkezi Projeler Bilgilendirme Toplantıları Duyurusu

Bilindiği üzere Erasmus+ Programı çerçevesinde faaliyetler genel olarak ikiye ayrılmaktadır: (1) Ülke Merkezli Projeler ve (2) Merkezi Projeler. Bu sınıflandırma ilgili faaliyetin yürütülmesine ilişkin yetki alanını tanımlamaktadır. Merkezi projeler, Avrupa Eğitim ve Kültür Yürütme Ajansı (European Education and Culture Executive Agency) tarafından yürütülmektedir. Merkezi faaliyet niteliği taşıyan başvurular, Yürütme Ajansına yapılmaktadır. Ülke merkezli proje başvuruları ise, ilgili ülkenin Programı yürütmekten sorumlu Ulusal Ajansına yapılmaktadır.

Bu kapsamda 5-6 Aralık 2023 tarihlerinde ekte sunulan program çerçevesinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ev sahipliğinde Yükseköğretim Alanı Merkezi Projeler bilgilendirme toplantıları düzenlenecektir. Toplantıda Erasmus+ Programı kapsamındaki Jean Monnet Faaliyetleri, Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Projeleri (EMJM/EMDM), Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Projeleri (CBHE) ve Avrupa Üniversiteleri Projeleri hakkında güncel bilgi aktarımının yanı sıra, proje örnekleri de paylaşılacaktır. Toplantılara katılacakların 24 Kasım 2023 tarihine kadar taslak programda yer alan kayıt linkinden kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir.

Toplantıya yükseköğretim kurumlarının Jean Monnet Faaliyetleri, Erasmus Mundus Ortak Yüksek Lisans Projeleri (EMJM/EMDM), Yükseköğretimde Kapasite Geliştirme Projeleri (CBHE), Avrupa Üniversiteleri Projeleri geliştirmek veya bu tür projelerde ortak olarak yer almak isteyen Erasmus Ofisleri dışındaki birimlerinden ilgili kişilerin katılımı beklenmektedir. Taslak programda yer alan kayıt linki aracılığıyla kayıt yaptıran ve katılımı uygun bulunan katılımcılara toplantıya katılım için gerekli olan bilgiler ayrıca iletilecektir.

Kontenjanın sınırlı olması nedeniyle kapasitenin üzerindeki başvurular, kayıt formuna verilen cevaplar üzerinden ilgililik ve başvuru sırası bakımından değerlendirmeye tabi tutulacak, Erasmus+ Yükseköğretim sektörünün yukarıda belirtilen faaliyetleriyle doğrudan ilgili olmadığı değerlendirilen kişi ve birimlerin başvuruları kabul edilmeyebilecektir.

 
Not: Merkezi Projeler Bilgilendirme Toplantısı Üniversitelerin Erasmus ofisleri dışında kalan Proje Birimleri, Teknoloji Transfer Ofisleri ile merkezi proje sunmak isteyen akademisyenlere yöneliktir.

Toplantı Tarihi: 5-6 Aralık 2023
Yer: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi
Kayıt Son Tarihi: 24 Kasım 2023

Program ve kayıt linki için tıklayınız.