Erasmus Koordinatörlüğü
17.11.2023

2023 Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması (DEOR) Toplantısı Gerçekleştirildi

2023 Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması (DEOR) Toplantısı Gerçekleştirildi

16 Kasım 2023 Perşembe günü Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması (Dissemination and Exploitation of Results, DEOR) toplantısı gerçekleştirildi. Yaklaşık 600 katılımcının yer aldığı toplantı, Türkiye Ulusal Ajansı Genel Koordinatörü Sayın Yunus Alper ALTAY’nın açılış konuşmaları ile başlamıştır.

DEOR kavramı ile Erasmus+ projelerinin çıktılarının geniş bir kitle ile paylaşılmasına, bu çıktıların sürdürülebilirliğine, politika yapımına ve başka projeler için ilham kaynağı olmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Bu doğrultuda, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından her yıl belirlenen bir temada DEOR toplantıları düzenlenmektedir. Bu toplantılar ile belirlenen temada somut çıktılara sahip stratejik ortaklık projelerinin temsilcileri ile bu sonuçlardan yararlanabilecek kurum ve kuruluşların temsilcilerini bir araya getirilmekte olup 2023 DEOR Toplantısının teması “Dijitalleşme” olarak belirlenmiştir. Bu yılki toplantıya ilişkin program ve sunumlar için https://www.ua.gov.tr/haber-ve-duyurular/2023-erasmus-proje-sonuclarinin-yayginlastirilmasi-ve-kullanilmasi-deor-toplantisi-gerceklestirildi/ sayfasını inceleyebilirsiniz.

DEOR konusunda açıklamalara ve 2016 yılından bu yana gerçekleştirilen tüm DEOR toplantıları ilişkin detaylara https://bit.ly/erasmus_deor sayfasından inceleyebilirsiniz.

2023 yılında gerçekleşen Toplantıda verilen mesaj:

Türkiye Ulusal Ajansı Genel Koordinatörü Sayın Yunus Alper ALTAY: “Erasmus+ projelerinin çıktılarının sürdürülebilirliğinin sağlanması, bu çıktıların politika yapım sürecinde kullanılması ve ulusal politikalara yansıması Ülkemizin Erasmus+ Programı’ndan elde edeceği faydanın en üst düzeye çıkarılması bakımından önemlidir. Bu konuda Türkiye Ulusal Ajansı olarak 2016 yılından bu yana sistematik olarak DEOR çalıştayları düzenlemek suretiyle yararlanıcılarımıza destek olmaktayız. Ancak işin özünde siz değerli yararlanıcılarımızın proje sonuçlarının sürdürülebilirliği için yapacağı çalışmaların yatmakta olduğunun bilinci olarak sizlerin bu konuya daha da önem vermenizi bekliyoruz.”

---


2023 Erasmus+ Project Results Dissemination and Exploitation (DEOR) Meeting Conducted

On Thursday, November 16, 2023, the National Agency of Turkey conducted a meeting for the Disseination and Exploitation of Results (DEOR) of Erasmus+ Projects. The meeting, which was attended by approximately 600 participants, commenced with opening speeches by Mr. Yunus Alper ALTAY, the General Coordinator of the Turkey National Agency.

The DEOR concept aims to share the outcomes of Erasmus+ projects with a wider audience, ensuring the sustainability of these outcomes, contributing to policy-making, and serving as an inspiration for other projects.

In line with this, the Turkey National Agency organizes DEOR meetings annually on a specific theme. These meetings bring together representatives of strategic partnership projects with concrete outcomes relevant to the selected theme and representatives of institutions and organizations that can benefit from these results. The theme of the 2023 DEOR Meeting was determined to be 'Digitalization'. For the program and presentations of this year's meeting, please visit https://www.ua.gov.tr/haber-ve-duyurular/2023-erasmus-proje-sonuclarinin-yayginlastirilmasi-ve-kullanilmasi-deor-toplantisi-gerceklestirildi/.

For information on DEOR and details about all the DEOR meetings conducted since 2016, please visit https://bit.ly/erasmus_deor.

Message from the 2023 Meeting:

Mr. Yunus Alper ALTAY, General Coordinator of the Turkey National Agency: "Ensuring the sustainability of Erasmus+ project outcomes, utilizing these outcomes in the policy-making process, and their reflection in national policies are crucial for maximizing the benefits that our country can obtain from the Erasmus+ Programme. Since 2016, the Turkey National Agency has been systematically organizing DEOR workshops to support our beneficiaries in this regard. However, the essence of the matter lies in the efforts of our valuable beneficiaries to sustain the project results. We expect you to give even more importance to this issue, knowing its significance."