Erasmus Koordinatörlüğü

Öğrenim Hareketliliği Belge Havuzu

Giden Öğrenciler için Öğrenim Hareketliliği Evrakları

1.  Online Başvuru formu (https://basvuru.erbakan.edu.tr)
  2.  Dil yeterlilik belgesi
  3.  Öğrenci işlerinden alınacak ıslak imzalı transkript belgesi
  4.  Öğrenci belgesi
  5.  Europass formatında özgeçmiş
    1.  Europass formatında İngilizce özgeçmiş için tıklayınız.
    2.  Europass formatında Türkçe özgeçmiş için tıklayınız
  6. Diğer tamamlayıcı belgeler.(Şehit / gazi yakınlığı, engellilik durumu)

Öğrenim Hareketliliği Öncesinde;

1. Öğrenim Anlaşması - Ders Değişim Formu (Learning Agreement indirmek için tıklayınız.
    1. Bu belge öğrenci, gönderen kurum ve kabul eden kurum arasında yapılan öğrencinin bilgilerini ve gerçekleştireceği öğrenim hareketliliğin ayrıntılarını içeren öğrenim anlaşmasıdır. Belgenin öğrenci hareketliliğe başlamadan önce "Before the Mobility" kısmı doldurulmalıdır.
    2. Alan kodlarına (subject area code) ulaşmak için tıklayınız.
  2. Öğrenci gitmeden önce  gidiş bölüm dilekçesini doldurarak bölümüne imzalatması gerekmektedir. ( Giden öğrenci bölüm izin dilekçesini indirmek için tıklayınız.)
  3. Eğer gidecek öğrencinin ders değişikliği yapması gerekirse ders değişikliği izin belgesini doldurarak bölümüne imzalatması gerekmektedir. (Giden öğrenci ders değişikliği bölüm izin dilekçesini indirmek için tıklayınız.)
  4. Not dönüşüm belgesi bölüm koordinatörü ile doldurularak imzalatılması gerekmektedir. (Örnek not dönüşüm belgesine ulaşmak için tıklayınız.)
  5. Öğrenim hibe sözleşmesi ( Öğrenim hibe sözleşmesine ulaşmak için tıklayınız.)
  6. Hesap cüzdan dilekçesi ( Hesap cüzdan dilekçesi için tıklayınız.)
  7. Taahhütname (Taahhütname için tıklayınız.)
  8. KVKK Açık Rıza Beyanı formunu indirmek için tıklayınız.

Öğrenim Hareketliliği Sırasında;

1.  Learning Agreement ( During Mobility kısmı gerekli görülürse hazırlanmalıdır.)

Öğrenim Hareketliliğinden Döndükten Sonra;

1.  Learning Agreement  ( After Mobility kısmı gerekli görülürse hazırlanmalıdır.)
  2.  Pasaport giriş - çıkış mührü olan sayfaların kopyası.
  3.  Dönem öğrenci bölüm onay formu (Dönen önce onay formuna ulaşmak için tıklayınız.)
  4.  Katılım Sertifika (Katılım sertifikasını indirmek için tıklayınız.)

Öğrenci öğrenim hakkından feragat(vazgeçme) etmek isterse feragat dilekçesini doldurması gerekmektedir. (Feregat dilekçesine ulaşmak için tıklayınız.)

Gelen Öğrenciler için Öğrenim Hareketliliği Evrakları

Nominasyonu gerçekleşen öğrenciler 20 gün içinde aşağıdaki belgeleri Erasmus Ofisimize email yoluyla göndermelidir:
1. Başvuru Formu
2. Learning Agreement (Before Mobility Kısmı)
3. Pasaport fotokopisi (kimlik sayfası)
4. Sağlık sigortası (geldikten sonra 30 gün içinde de temin edilebilir)
5. Öğrenci belgesi (kendi üniversitesinden)
6. Vesikalık fotoğraf

Hareketlilikten sonra öğrenci okuldan ayrılmadan önce After Mobiliy kısmı doldurulmuş Learning Agreement, kayıtta verilen öğrenci kimlik kartını ve üniversitemizin herhangi bir kütüphanesinden alınmış İlişik Kesme formunu Erasmus Ofisine teslim etmelidir.