Geleceğin Profesyonel Kadın Aşçıları Sertifikalarını Aldı

13.06.2024
Turizm Fakültesi

Üniversitemiz Turizm Fakültesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Konya Kadın Girişimciler Kurulu ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Konya Temsilciliği iş birliğinde gerçekleştirilen, Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Ticaret Borsası’nın (KTB) destekleriyle kurulan Kadın Mutfak Akademisi Projesi’nde eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere Kadın Mutfak Akademisi 2023-2024 Yılı Mezuniyet Töreni ile sertifikaları verildi.

Üniversitemiz Köyceğiz Yerleşkesi Gastronomi Mutfağı Sunum Atölyesinde gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu ve Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Konya Başkan Yardımcısı Berrin Dikici Köseoğlu, KADEM Konya İl Temsilcisi Ayşegül Çarman ile mezun kursiyerler katıldı.



Ortak Dayanışma Ruhu Çok Önemli
Konuşmasına mezun olan kursiyerleri tebrik ederek başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “En usta aşçılar ilk önce annelerimizdir. Herkesin annesi en mükemmel yemeği pişirir. Çünkü doğduğumuzdan itibaren damak lezzetimiz annelerimizin el lezzetine göre şekillenir. Daha sonrasında yenilen yemekler ona göre lezzetlenir yada lezzetsiz hale gelir. Bizim Kadın Mutfak Akademisi Projesi ile amacımız, kursiyerlerimize Türk ve dünya mutfağından lezzetlerle katkı sağlamak, profesyonel aşçı olma yolundaki ilk adımlarına vesile olmak. Ortak dayanışma ruhundan her zaman sinerji ve enerji çıkıyor. Üniversite olarak böyle bir projeyi kendi başımıza yapamayız. TOBB, KTO, KSO, KTB katkı sağlayınca, KADEM'in de eli değince Kadın Mutfak Akademisi Projesi gibi muhteşem ve mükemmel bir proje ortaya çıktı. Projede emeği geçen bütün bileşenlere, katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.



Bu Emek Hepimizindir
Kadın Mutfak Akademisi Projesi ile kadın istihdamının ve girişimciliğinin arttırılmasının hedeflendiğini ifade eden Üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan ise, “Kadının gerekli donanıma sahip olarak iş hayatında yer almasını teşvik etmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla çıktığımız bu yolda, belirli bir yaş aralığında olup mutfağa karşı ilgisi olan, girişimcilik özelliğine sahip Konya’da yaşayan kadınların başvuruda bulunabileceği bir eğitim ve istihdam projesinin 2’nci aşamasında, birinci ve 2’nci programı, ardı ardına gerçekleştirerek tamamladık. Proje kapsamında 2’nci aşamada başvurular arasından belirlenen 6 kadın kursiyer, eğitim almaya hak kazandı. Üniversitemiz Meram Meslek Yüksek Okulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Cemil Uslu tarafından 16 hafta boyunca kursiyerlere teorik ve uygulamalı dersler verildi. Derslerin sonucunda katılımcılara teorik ve uygulamalı sınavlar yapıldı. Akademi eğitimine katılan bütün katılımcılar başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Bu emek şüphesiz ki hepimizindir. Sizlerin nezdinde Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu hocama, Konya Ticaret Odası Başkanlığına, Konya Sanayi Odası Başkanlığına, Konya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanlığına, proje iş birlikçilerimizden TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Konya Başkanlığına, KADEM Konya İl Temsilciliğine teşekkür ederim. Kursiyerlerimizi tebrik eder, çalışma hayatında başarılar dilerim” diye konuştu.



Eğitim Verilmesi, İstihdamın Artırılması ve Sürdürülebilir Olması Çok Kıymetli
Mesleki eğitimi olmayan kadınlara eğitimler verilmesinin, istihdamlarının artırılmasının ve sürdürülebilir olmasının çok kıymetli olduğunu aktaran Berrin Dikici Köseoğlu ise şu şekilde konuştu: “TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak 2007 yılından bu yana girişimciliği ve kadın istihdamını artırmak amacıyla çıktığımız bu yolda 2022 yılında Kadın Mutfak Akademisi Projesi’nin ilk tohumları atılmış ve bugün yine bu projenin güzel bir çıktısını almış bulunmaktayız. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak, dokunduğu her şeyi güzelleştiren, değer katan, çalışkan, azimli kadınlarımızın ülkemizde istihdamlarının artırılması ve girişimciliğin teşviki için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kadın Mutfak Akademisi Projesi için emek sarf eden herkese teşekkür ediyor, sertifika almaya hak kazanan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. “



Kadınlarımızın İçlerinde Olan Potansiyeli ve Çalışma Ruhunu Destekliyoruz
KADEM’in kuruluş amacından bahseden KADEM Konya İl Temsilcisi Ayşegül Çarman da, “KADEM, kurulduğundan bu yana kadın ve aileye dair kalıcı çözümler üreten, kadının onurlu bir şekilde yaşaması için güvenli bir toplum, adil bir gelecek inşa etmek için çalışan, varoluşta eşitlik, sorumlulukta adalet ilkesini benimseyen bir sivil toplum kuruluşudur. Bu bilinçle yola çıkarak, kadınlarımızın içlerinde var olan potansiyeli ve çalışma ruhunu desteklemek amacıyla Kadın Mutfak Akademisi Projesi hayata geçirildi. Bu konuda bize destek olan başta Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya, hem KADEM Yönetim Kurulu Üyemiz hem de Necmettin Erbakan Üniversitesi Dekanımız Prof. Dr. Fatma Arslan’a, KADEM Yönetim Kurulu ekibime TOBB Kadın Girişimciler Kuruluna ve mutfakta emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Paylaş