KONÜDAM’da 23’üncü Kez Sertifikalar Verildi

14.12.2023
Deneysel Tıp UAM (KONÜDAM)

Üniversitemiz KONÜDAM Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezinin 23’üncüsünü düzenlediği ‘Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

KONÜDAM tarafından düzenlenen kursa; Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi başta olmak üzere Türkiye’nin farklı bölgelerindeki üniversitelerden öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrenciler katılım sağladı. Kursiyerler, gerçekleştirilen kursun kaliteli olduğunu söyleyerek eğitim programından duydukları memnuniyeti dile getirdi.



Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezinde gerçekleştirilen sertifika törenine KONÜDAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tuğrul Yılmaz, KONÜDAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Giray Sönmez, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Arıcan, Aksaray Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Öz ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyokimya Ana Bilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Rahim Kocabaş ve sertifika almaya hak kazananlar katıldı.



Deney hayvanları üzerinde deneysel çalışmalar yapabilmek ve araştırma projeleri yürütebilmek için zorunlu olan “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası”na, yalnızca T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan deneysel araştırma merkezlerinin düzenleme yetkisine sahip olduğu “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programı’yla sahip olunabilmektedir.
Paylaş