Milletin Zaferinin 8. Yıl Dönümü Üniversitemizde Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

16.07.2024
Rektörlük

Millet iradesinin FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimine "Dur" demesinin 8. yıl dönümü, Üniversitemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Üniversitemizde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlamaları’ kapsamında darbe girişimine direnen vatandaşların ve o gün şehit olan kahramanların yer aldığı fotoğraflardan oluşan çok sayıda sergi ziyaretçilere sunuldu. Gerçekleştirilen panel, sempozyum, konferans, seminer ve söyleşilerle 15 Temmuz darbe girişimi derinlemesine ele alındı.
 


Hain darbe girişiminin 8. yıl dönümü 15 Temmuz gecesi ise Üniversitemiz akademik ve idari personeli milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmak adına Mevlana Meydanı’nda ‘Demokrasi Nöbeti’ tuttu.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bu yıl hain darbe girişimine karşı Türk milletinin yazdığı destanın sekizinci yıl dönümü. Bir yandan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü, bir yandan da tarihte az rastlanır bir destana sahip olmanın haklı onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi.
 


15 Temmuz’u ve Sonrasını Hiç Bir Zaman Unutmayacak, Unutturmayacağız
‘FETÖ'nün yaptığı hainlik karşısında kahraman Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının canından, çocuklarından, sevdiklerinden vazgeçerek vatanına el sürdürmediğini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Devletin topu tüfeği, milletimize doğrultulmuş ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği ve milletimizin feraseti ile bu girişim başarısızlığa mahkum edilmiştir. 15 Temmuz gecesi ‘Ya istiklal ya ölüm’ ruhu ayağa kalkmış ve milletimiz hürriyetine hiçbir güç tarafından kelepçe vurulamayacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. 15 Temmuz’u ve sonrasını hiç bir zaman unutmayacak, unutturmayacağız. O gece bizimle birlikte şahlanış ve kurtuluş için mücadele edenleri de; hain örgüte destek olup cuntacıların yanında olanları da unutmadık, unutmayacağız. 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, vatanımızın şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır. Allah birliğimizi, kardeşliğimizi hiçbir zaman bozmasın, daim eylesin. Rabbim, vatanımızı her türlü ihanetten korusun, kollasın. 15 Temmuz gibi hadiselerin tekrarı olmasın, Rabbim bize daha büyük acılar yaşatmasın. 15 Temmuz, tüm Türkiye'nin zaferidir. 15 Temmuz, dünyadaki tüm mazlumların zaferidir… Ve bu zaferde kararlı duruşu ve sağlam iradesiyle bizlere liderlik eden, yaptığı çağrı ile memleketimizi kapkaranlık bir geceden aydınlık bir güne uyandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımı arz ediyorum. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor kendilerine Rabbim’den rahmet diliyorum. Onlar, Türkiye sancağına can verenler, şan verenlerdir. Allah kahraman gazilerimizden de gani gani razı olsun, Rabbim her birine sağlıklı bir ömür nasip etsin” diye konuştu.


 


Paylaş