Öğrencilerimiz SosyalFest’ten 3’üncülükle Döndü

13.03.2024
Uygulamalı Bilimler Fakültesi

Türkiye'nin milli sosyal bilimler hamlesinin oluşumuna katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Türkiye'nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali (SosyalFest), Karabük Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz adına Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kocaoğlu’nun danışmanlığında, Ekolojik Yaşam Kategorisi’nde yarışmaya katılan Üniversitemiz Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Öğrencileri Cemile Nur Çelen ve Ceylan Öksün, “Ekoİz - Çevreye ve Geleceğe İz Bırak Projesi” ile üçüncü oldular.
 


Ekoİz - Çevreye ve Geleceğe İz Bırak Projesi
 Ekoİz - Çevreye ve Geleceğe İz Bırak başlığını taşıyan proje, çevresel bilinci artırmak, karbon ayak izini azaltmak, çevre kirliliğini engellemek, geri dönüşümü teşvik etmek ve çocuklarda ve gençlerde sürdürülebilir yaşam bilincini oluşturmak amacıyla geliştirilen Ekoİz adlı uygulamayı temel almakta... Bu uygulama, kullanıcıların günlük yaşamlarında gerçekleştirdikleri çevresel etkileşimleri kaydederek, ödüller kazanmalarını sağlamayı amaçlamaktadır. Hem bireylerin hem de kurumların sürdürülebilirlik çabalarını teşvik ederek, çevresel sorumluluk bilincini artırmayı ve küresel çevre sorunlarına karşı adımlar atılmasını desteklemeyi hedeflemektedir.

Paylaş