Öğretim Görevlisi Sami Naddah 1. Uluslararası Hat Yarışmasında Ödül Aldı

26.10.2016

Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Sami Naddah, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Birlikte Yaşama Kültürü” konulu 1. Uluslararası Hat Yarışması'nda ödül aldı.

Naddah'ın 60x40 ebadındaki Bakara suresinin 127'den 132. ayetlerine kadarki bölümlerinin yer aldığı eseri, “Sülüs – Nesih” dalında jürinin özel ödülüne layık görüldü.

1. Uluslararası Hat Yarışması'nda dereceye girenlere ödüllerinin verildiği Şair Nabi Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ahmet Yıldız, İl Müftüsü İhsan Açık ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakara Suresi 127-132 arası ayetlerin Türkçe açıklaması:

İbrâhîm (A.S.) ve İsmail (A.S), beyt’in (Kâbe’nin) temellerini yükseltiyorlardı (ve şöyle dua ediyorlardı): “Rabbimiz, bizden (bunu) kabul buyur. Muhakkak ki Sen, Sen, en iyi işiten ve en iyi bilensin. 

Rabbimiz, bizim ikimizi sana teslim olanlardan kıl, zürriyetimizden de sana teslim olan bir ümmet (kıl) ve bize (hac) ibadetinin yerlerini (ve kurallarını) göster ve tövbemizi kabul et. Muhakkak ki Sen, Sen, tövbeleri kabul edensin, rahmet edensin (rahmet nuru gönderensin). 

Rabbimiz, onların arasından kendilerinden, onlara Senin âyetlerini tilâvet edecek (okuyup açıklayacak), onlara Kitap’ı (Kuranı Kerim’i) ve hikmeti öğretecek ve onların (nefsini) tezkiye (ve tasfiye) edecek bir resûl beas et (hayata getir). Muhakkak ki Sen, Sen, Azîz’sin, Hakîm’sin.

Ve, nefsini sefih kılan kişi hariç kim, İbrâhîm’in dîninden yüz çevirir ? Andolsun ki Biz, onu dünyada seçtik. Muhakkak ki o, ahirette de salihlerdendir.

Rabbi ona: “Teslim ol!” dediği zaman “Ben, âlemlerin Rabbine teslim oldum.” dedi

Ve, İbrâhîm (a.s) onu (Allah’a teslim olmayı) kendi oğullarına vasiyet etti. Ve Yâkub (a.s) da: “Ey oğullarım! Muhakkak ki Allah, bu dîni sizin için seçti. Artık siz, Allah’a teslim olmadan ölmeyin.” diye (vasiyet etti).

 

Paylaş