Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Yılmaz Seçim’e Yılın Gastronomi Akademisyeni Ödülü

11.06.2024
Turizm Fakültesi

Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim, gastronomi alanındaki çalışmaları ve eserleri nedeniyle “Yılın Gastronomi Akademisyeni” ödülüne layık görüldü.

Uluslararası Gastronomi Federasyonu (UGUF), F1 Medya Ajansı ve Lezzet Dünyası Dergisi tarafından Gaziantep’te "Gastronominin Yıldızları Ödül Töreni" gerçekleştirildi. Gastronomiye akademik ve yerel lezzetlerle emek vermiş, marka olmuş kişi, kurum ve işletmelerin katıldığı Gastronominin Yıldızları Ödül Töreni’nde, Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim, gastronomi alanındaki çalışmaları ve eserleri nedeniyle “Yılın Gastronomi Akademisyeni” ödülünü kazandı.



Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni sonrası konuşma gerçekleştiren Doç. Dr. Yılmaz Seçim, “Yılın Gastronomi Akademisyeni ödülü gastronomi alanında yapmayı planladığım projeler için son derece teşvik edici oldu ve çalışma azmimi artırdı. Önümüzdeki süreçte genelde Türk mutfağı, özelde ise Konya mutfağı konusunda yeni projeler ve bilimsel etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Beni bu ödüle layık gören kurum, kuruluş ve kişilere, Gaziantep’in meşhur misafirperverliği ile ağırlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ödülünü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Feray Yılmaz’ın elinden alan Üniversitemiz Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Seçim’in gastronomi alanında 100’den fazla bilimsel yayını bulunmaktadır. Doç. Dr. Seçim’in 2020 yılında kaleme aldığı iki kitabı “Dünyanın En İyi Yemek Kitabı” unvanını kazandı.
 
Paylaş