Sanal Sergiye, Canlı Yayında Açılış

12.05.2020
Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Sanatlar Jürili Sanal Sergi’nin açılışı, sosyal medya üzerinden canlı yayınla yapıldı.

Hat, tezhip, minyatür ve ebru gibi geleneksel sanat eserlerinin internet üzerinden sanatseverlere sunulduğu serginin açılışı, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çaycı ve diğer canlı yayın katılımcılarının iştirakiyle gerçekleşti.

Salgın sürecinde birtakım alışkanlıkların değiştiğini, çoğu faaliyetin sanal ortamda gerçekleştiğini belirten Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, “Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen önemli bir açılış bu. Mübarek Ramazan günlerinde Cenabı Hakk’ın ‘Sani’ sıfatının tecelli ettiği eserleri içeren güzel sanatlar sergisini ortaya çıkaranların amelleri kat kat olacaktır. Yapılan bu işin Ramazan’da olmasının ayrı bir ehemmiyeti var ve takdiri de Cenabı Hakk’ın nezdinde olacaktır. Fazlasıyla, kat kat sevapla karşılık bulacağına inanıyorum. Yarattığı her şeye son derece estetik bir görünüm kazandırması Rabbimizin ‘Sani’ sıfatının yeryüzündeki bir tecellisidir. Buna katkı sağlayan tüm sanatkarlar, Cenabı Hakk’ın Sani sıfatının bir zerresini temsil ediyor. Bizler de Allah’ın Sani sıfatının temsilcileri olan sanatkarları tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, “Korona günlerinde önemli bir faaliyet yürütülüyor. Böyle zamanlar değişik faaliyetlerin gerçekleşmesi için fırsatlar sunuyor. NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi kurulduğundan bu yana Konya’ya sanat alanında çok önemli katkılar sundu ve sunmaya devam ediyor. Bizler de belediye olarak sanatın yanında olmaya, sanata ve sanatçıya destek vermeye gayret ediyoruz. Özellikle Karatay Belediyesi ile NEÜ arasındaki birlikteliği, uyumu, ahengi önemsiyorum. Çok güzel faaliyetlere imza atacağımıza inanıyor ve sanal sergimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Rahat hareket imkanının olmadığı günlerde böyle güzel bir hizmete imza atanları tebrik ettiğini ifade eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı, “Konya bir kültür, sanat, ilim, irfan şehri. Konya’nın güzel sanatlar alanında önemli bir yeri var. NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi de faaliyete geçtikten sonra bu eserlerin ortaya çıkarılmasında önemli bir rol oynadı. Mevlana’nın bir sözü var; ‘Nereden bakıyorsan, neyi arıyorsan osun sen’. Sanatın içinde ne kadar aşkı arayıp ortaya çıkarabiliyorsak, Cenabı Hakkı bulabiliyorsak o kadar güzel oluyor. O yüzden Allah, bu sanatlarla daim ve kaim olmayı sizlere nasip etsin, bizleri de bu sanatları ortaya çıkaranlara dua edenlerden eylesin” şeklinde konuştu.

Güzel Sanatlar Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Fuat Baysal ise, “Hepimizin zor günler geçirdiği bu süreçte bizler, mutsuzluk ve umutsuzluğu izole etmek ve çevremize bir renk katmak amacıyla NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü olarak kendi gücümüz nispetinde, geleneksel sanatlarımıza ait eserleri kapsayan bir sanal sergi açma düşüncemizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız” dedi.

Açılışı gerçekleştirilen sergi, “gsfgaleri.erbakan.edu.tr” adresinde ziyaretçilerini bekliyor.

Paylaş