Türkiye’nin Dört Bir Tarafından Gelen Tasarım Takımları Creathon’24’te Ter Dökecek

30.09.2024
Sosyal İnovasyon UAM

Gençlerin becerileriyle yarıştığı, deneyim kazandıkları ve etki odaklı projeler geliştirdikleri tasarım maratonu olan Creathon’24, Üniversitemiz, Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Tasarım Vakfı, ODTÜ Tasarım Fabrikası ve Kapsül Teknoloji Platformu iş birliğinde, Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA) yürütücülüğünde, 3’üncü kez Konya’da hayat bulacak.
 
19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan yarışma, katılımcılara yenilikçi fikirlerini hayata geçirme fırsatı sunacak.



2024 Teması “Konya Saat Kulesi”

Gençlerin disiplinler arası araştırma ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştirdikleri ve etki odaklı projeleriyle yarıştıkları Creathon’24’ün teması ise “Konya Saat Kulesi” olarak belirlendi. Yarışmada katılımcıların, Konya’nın kültürel mirasını modern dokunuşlarla yeniden yorumlayarak şehrin merkezinde ihtiyaç duyulan etkinlik ve tanıtım alanı olarak işlev görebilecek bir “Saat Kulesi” tasarlamaları planlanıyor. Farklı disiplinlerden oluşan takımların fikirleri, 36 saatlik maratonda projelendirilecek ve kazanan proje Konya Saat Kulesi’ne ilham olacak.
Türkiye’nin dört bir tarafından tasarım takımlarının katıldığı yarışmada son başvuru tarihi 7 Ekim. Başvurular ise www.sosyalinovasyonajansi.com adresinden yapılabilecek.

Paylaş