Üniversitemiz Daha Temiz Bir Çevre İçin Kolları Sıvadı

20.09.2024
Mühendislik Fakültesi

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Savaş Durduran, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma Kunt, Üniversitemiz Sıfır Atık Sorumlusu Kübra Şener ve öğrencilerimiz, Selçuklu Belediyesi’nin 20 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında çevre bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği “Doğa İçin Adım Atıyoruz” etkinliğine katıldı.
 
Sille Tabiat Parkı Aya Eleni Kilisesi çevresinde gerçekleştirilen etkinlik her yaştan çevre gönülleri tarafından yoğun ilgi gördü. Sille Mahallesi’nde doğa yürüyüşü ve çevrede yer alan atıkların çevre gönüllüleri tarafından toplanmasıyla devam eden etkinliğin sonunda toplanan atıklar ayrıştırılmak üzere geri dönüşüm merkezine götürüldü. 
 


Çevreyi temiz tutmanın 7’den 70’e herkesin sorumluluğu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Durduran, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak çok önemli. Daha doğmamış çocuklarımıza karşı bir sorumluluğumuz var. Bu sorumluluk bilincini artırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla etkinliğe katılım gösterdik. Öğrencilerimizin bu konudaki hassasiyetleri de bizleri ayrıca çok mutlu etti ve gelecek için daha da umudumuzu artırdı. Böyle anlamlı bir etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ederim” dedi.


 
Paylaş