Üniversitemiz 'Eğitim Kalitesi' Sıralamasında Dünyada İlk 400’de

28.04.2022
 

Dünyanın önde gelen üniversite sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2019 yılından bu yana her yıl tüm dünyadan üniversiteleri, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) katkıları açısından değerlendirerek sonuçları ‘Impact Rankings’ adı altında yayınlıyor. Üniversitemiz, 106 ülkeden 1406 üniversitenin bulunduğu bu yılki değerlendirmede, genel sıralamada ilk 1000,  ‘Kaliteli Eğitim’ kategorisinde de ilk 400 üniversite arasında yer alarak önemli bir başarıya imza attı.

Türkiye’den listeye giren 58 üniversite içerisinde 32. sırada yer alan Üniversitemiz, endeksin başvuru koşulları çerçevesinde 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’ndan 13 kategoride sıralamaya dahil edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, üniversite yönetimi olarak yürüttükleri çalışmaların ve sahip oldukları misyon ve vizyonla dünya genelindeki üniversite sıralamalarında çok önemli başarılara imza attıklarını ve böylesine saygın ve etki değeri yüksek bir sıralamada, üniversite olarak dünya genelinde ilk 1000’de yer almalarının haklı gururunu yaşadıklarını vurguladı.



“Kaliteli Eğitim Kategorisinde Dünyada İlk 400 Arasında Yer Almak Gurur Verici”
Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, akademik yayıncılığa, performansa, eğitim kalitesine, toplumsal olay ve araştırmalara, sosyal yardımlara önem verdiklerini dile getirerek, “Bu alanlardaki niceliksel ve niteliksel gelişmenin neticesinde dünya genelinde ilk 1000, özelde ise, “Kaliteli Eğitim” gibi çok önemli bir kategoride ilk 400 üniversite arasında yer almamız gurur verici. Emin adımlarla ilerlediğimiz bu yolda, mış gibi değil mis gibi işler yapıyor ve bunların karşılığını çok şükür alıyoruz. Tabi bu sonuçların alınmasının arkasında ciddi bir ekip çalışması ve emek var. Bu başarıların alınmasında emeği olan tüm ekip arkadaşlarıma, akademik ve idari personelimize, iş birliği içerisinde bulunan tüm paydaş kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bilimsel Yayınlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Fatih Kaleci ise, 13 kategori içerisinde dünya genelinde saygın ve sıralamaya dahil edilen 1406 üniversite içerisinde ilk 1000 ve özellikle bazı kategorilerde ilk 500 üniversite arasında yer aldıklarını söyledi.

Dr. Öğr. Üyesi Kaleci, “Özellikle akademik faaliyetlerini her zaman eğitimde üstün kalite vurgusuyla sürdüren üniversitemiz, bilimsel yayıncılığa önem veren misyonuyla Türkiye’deki birçok üniversiteye örnek olacak uygulamalara imza atmıştır. Bu uygulamaların sonucu olarak da, SKA4-“Nitelikli Eğitim” kategorisinde dünya çapında 301-400 bandında yer aldık. Dünyadaki birçok saygın üniversitenin yarıştığı bu kategoride ilk 400 bandında yer almak çok önemli bir başarı. Bu başarıda eğitimin sürdürülebilir kalkınma için taşıdığı önemin bilincinde olan üniversitemiz yönetimi, eğitim faaliyetlerinin kalitesinin artması ve nitelikli eğitim için büyük gayret göstermekte ve bu gayret de beraberinde başarıyı getirmektedir” şeklinde konuştu.

Üniversitemiz, “Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam” SKA4, “Erişilebilir Temiz Enerji” SKA7, “Sanayi, Yenilik ve Altyapı” SKA9, “Sürdürülebilir Şehir ve Topluluklar” SKA11, “Barış, Adalet ve Güçlü Kurumlar” SKA16 başlıklarındaki kategorilerde de Dünya genelinde ilk 1000 üniversiteler arasında yer aldı. Özellikle “Yoksulluğa Son” SKA1 ve “Açlığa Son” başlıklı SKA2 kategorilerinde de, 301-400 bandına yerleşerek büyük bir başarıya imza attı. Bu alandaki başarılarda, ihtiyaç duyan tüm öğrencilere yemek bursu sağlanması ve gıda israfının önlenmesi gibi faaliyetler önemli rol oynadı.
 

 
Paylaş