Üniversitemiz ile Namangan Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü Ek Protokol İmzaladı

01.10.2024
Rektörlük

3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’na katılan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Namangan Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mamatkarimov Odiljon Ohundadayevich ile ek protokol imzaladı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz ve beraberindeki heyet, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) koordinasyonunda, Türkiye ile Özbekistan arasında yükseköğretim alanındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla 27-28 Eylül 2024 tarihlerinde düzenlenen 3. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’na katıldı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Taşkent Devlet Ulaştırma Üniversitesi'nin ev sahipliğinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen foruma Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile Türkiye ve Özbekistan'dan üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları katıldı.

İki ülke üniversiteleri arasında akademik iş birliklerini güçlendirmek, eğitimde fırsatlar yaratmak, ortak projeler geliştirmek, öğrenci ve akademisyen değişimi amacıyla düzenlenen forumda Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Namangan Mühendislik ve Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Mamatkarimov Odiljon Ohundadayevich ile ek protokol imzaladı.
İmzalanan ek protokolün her iki üniversite için de hayırlı olması temennisinde bulunan Prof. Dr. Hidayet Oğuz, forumun Üniversitemiz için oldukça verimli geçtiğini ifade etti.
 
Paylaş