Üniversitemiz Öğrencilerinden Osmaneli Konakları Restorasyonlarına Destek

01.11.2019
Mühendislik Fakültesi

Üniversitemiz Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Bilecik’in geleneksel evleri ve konakları ile bilinen Osmaneli ilçesinde gerçekleştirilen konak restorasyonlarında yer alıyor.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri, Doç. Dr. Esra Yaldız, Doç. Dr. Gülşen Dişli, Arş. Gör. Ammar İbrahimgil, Arş. Gör. Neslihan Çipan, Arş. Gör. Burcu Kaynaş, Bursiyer Tuba Bülbül Bahtiyar, Bursiyer Şamil Özyurt   gözetiminde üç gün sürecek restorasyon uygulaması için Osmaneli'ne gitti. Öğrenciler, restorasyon dersleri kapsamında Osmaneli’deki konaklardan 9 tanesi için yapı belgeleme çalışmaları yapacak. Konaklarda röleve ve restitüsyon faaliyetleri gerçekleştirecek olan öğrenciler, yapıların durumlarına göre restorasyon önerilerini sunacak.

Öğrencilerin restorasyon dersleri uygulaması için Osmaneli Belediyesi ile iletişime geçerek Osmaneli Konaklarının restorasyonuna dahil olduklarını belirten Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esra Yaldız, “Derslerde öğrencilerimize restorasyon hakkında teorik bilgileri aktarıyoruz. Uygulama konusunda da çeşitli kurum ve kuruluşlarla iletişime geçerek öğrencilerimizin uygulama yapmasına imkan tanıyoruz. Bu anlamda öğrencilerimiz derslerde öğrendiklerini uygulama fırsatı bulmuş oluyorlar. Burada kurumlar arasında karşılıklı fayda sağlayan bir iş birliği söz konusu. Kentsel sit alanı olarak ilan edilen Osmaneli’nin eski mahallelerinde yapılan restorasyon çalışmalarına biz de destek olmak için buradayız. Osmaneli ilçemiz gerçekten keşfedilmeyi bekleyen gizli bir hazine gibi. Sivil mimarinin en iyi örneklerinden olan geleneksel evler ve konakların restorasyon sürecine katkı sunmaktan son derece mutluluk duyuyoruz. Bize bu fırsatı sunan başta Osmaneli Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ise, yaptıkları çalışmalar ve verdikleri desteklerden dolayı NEÜ öğretim elemanlarına ve öğrencilere teşekkür etti.

Paylaş