Üniversitemiz, TEKNOFEST İstanbul’dan En Prestijli Ödülle Döndü

05.05.2023
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi

Üniversitemiz, Milli teknolojinin geliştirilmesinde kritik rol oynayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST İstanbul’dan en prestijli yarışmalardan olan Helikopter Tasarım Yarışmasında ‘90BPM’ takımıyla birincilik elde etti.

Türkiye'de milli teknolojinin geliştirilmesinde kritik görevi olan birçok kuruluşun paydaşlığıyla, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul tamamlandı.

TEKNOFEST’e 110 takımla başvuran Üniversitemizden, 20’nin üzerinde takım finale kalmayı başardı. Finalde yarışan takımlarımızdan ‘90BPM’, TEKNOFEST’in en prestijli yarışmalarından olan Helikopter Tasarım Yarışması’nda 461 takım arasından zorlu 3 aşamayı geçerek Türkiye 1.si oldu.



Titizlikle Yürütülen Tasarım Sürecinin Ardından Büyük Ödülün Sahibi Oldular
Takım kaptanlığını Muratcan Sancılı'nın yaptığı; Bora Aktaş, Battal Erdoğan, Furkan Donuk, Nurgül Kayhan, Ahmet Kardaş, Eylül Reyhan Horoz ve Salman Murat Durukan’dan oluşan ekip Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin Bilgiç’in akademik danışmanlığında, 7 aylık tasarım sürecinin ardından büyük ödülün sahibi olmayı başardı.

Tasarlanan hafif sınıf taarruz helikopteriyle; aerodinamik tasarım, analiz, boyutlandırma, güç ve performans hesaplamaları gibi birçok ister tamamlanarak Afrika pazarına yeni bir soluk katmak amaçlandı.



Uluslararası İHA Yarışması Performans Ödülü
Uluslararası İHA Yarışması’nda ise Üniversitemiz Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Uçak Mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan, kaptanlığını Ahmet İvenç’in yaptığı ‘NEÜ KAPSÜL ALACA TİM’ takımı performans ödülüne layık görüldü.
Paylaş