Üniversitemiz, THE İmpact Ranking 2024 sonuçlarına göre “Eşitsizliklerin Azaltılması” Alanında Dünyada 118, Türkiye’de 1’inci Oldu

13.06.2024
Rektörlük

THE 2024 Etki Sıralaması (Impact Rankings) sonuçları açıklandı:

125 ülkeden 2152 üniversitenin bulunduğu bu yılki değerlendirmede Üniversitemiz, dünyada ilk 800’den ilk 600’e yükseldi.

Türkiye’den geçtiğimiz yıl 79, bu yıl da 91 üniversitenin girebilme başarısı gösterdiği listede Üniversitemiz geçtiğimiz yıla göre on dört sıra yükselerek Türkiye’de 15. oldu.

17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nın hepsinde sıralamaya dahil olan Üniversitemiz, “Eşitsizliklerin Azaltılması” kategorisinde Türkiye’de 1’inci, dünyada ise 118. oldu. “Nitelikli Eğitim”de geçtiğimiz yıl dünyada ilk 200’de yer alan Üniversitemiz, bu yıl dünyada 124’üncü, Türkiye’de ise 8. sırada yer aldı.

Dünyanın önde gelen üniversite sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2019 yılından bu yana her yıl tüm dünyadan üniversiteleri, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkıları açısından değerlendirerek sonuçları ‘Impact Rankings’ adı altında yayınlıyor. Türkiye’den listeye giren 91 üniversite içerisinde 15. sırada yer alan Üniversitemiz, endeksin başvuru koşulları çerçevesinde 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’nın tümünde sıralamaya dahil edildi. Aynı listeye geçtiğimiz yıl dünyadan 1.591, ülkemizden de 79 üniversite girebilmişti. Buna göre Üniversitemiz, geçtiğimiz yıla göre hem global bazda hem de ülke bazında daha fazla üniversite listeye girmesine rağmen yükselişini sürdürdü.

Üniversitemiz, 125 ülkeden 2.152 üniversitenin bulunduğu bu yılki değerlendirmede, dünyada ilk 600 üniversite arasında yer aldı.