Üniversitemiz Tıp Fakültesinde Mezuniyet Heyecanı

07.07.2024
Tıp Fakültesi

Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 37. Dönem Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu: "Necmettin Erbakan Üniversitesi, pandemi döneminde sağlık bilimlerinde asla eğitime ara vermeyen tek üniversitedir.” 




Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törene Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bahadır Feyzioğlu ve Prof. Dr. Hidayet Oğuz, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci, Üniversitemiz yöneticileri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. 



Programın selamlama ve açılış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Nail Güner, "Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 37. Dönem Mezuniyet Töreni'nde sizlerle birlikte olmanın heyecanını ve gururunu yaşıyorum. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi, ülkemizde marka değerine ulaşmış 42 yıllık geçmişe sahip köklü bir fakültedir. 1982 yılından bu yana 5 bin 950 hekim yetiştiren ve bünyesinde 43 ana bilim dalı bulunduran, 134 profesör, 66 doçent, 68 öğretim üyesi ve 863 araştırma görevlisi ile beraber toplam bin 101 eğitim elemanı ile çok geniş, köklü bir tıp fakültesidir. Bizler tıp fakültesi emektarları olarak bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması ve geliştirilmesini hedef edinen yenilik ve değişimlere duyarlı, mesleki standartlara uygun hizmet veren, sürekli kariyerini geliştiren, yaşam boyu öğrenmeyi benimsemiş hekimler yetiştirmeyi ilke edindik. Bu hedefe ulaşmada tek yürek olan öğretim üyelerimiz olmak üzere, mezuniyet öncesi kurul ve komisyonlarımıza, dönem koordinatörlerimize, öğrenci işlerimize, idari ve destek personelimize, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Rektörümüze ve Rektörlüğümüze, başhekimimize, yardımcılarına ve tüm hastane personeline en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Tarihinde modern tıbba ilham veren İbn-i Sina, Farabi ve Biruni gibi büyük hekimleri barından bu necip millet, Kurtuluş Savaşı’nın fitilini ateşleyecek gencecik hekimlerin omuzlarında yükseldi. Bu cennet vatan için can veren tüm hekimlerin ruhu şad, mekanları cennet, makamları ali olsun" diye konuştu.  

Sabırlı, Hoş Görülü, Şefkatli, Merhametli ve İnsan Sevgisi İle Hareket Edin
Mezuniyet heyecanı yaşayan öğrencilere seslenen Prof. Dr. Güner, “Ülkemizin en zeki ve başarılı öğrencileri olarak tıp fakültesine girmeye hak kazandınız. 6 yıl boyunca tıp fakültesi öğrencisi olmanın avantajını ve dezavantajını yaşadınız. Oda arkadaşınız gezerken siz ders çalıştınız, nöbet tuttunuz, sabahlara kadar ayakta kaldınız. Mesleki yemininize sadık kalarak ırk, din, siyasal ve sosyal durum ayrımı gözetmeksizin hastalara hizmet edeceğinize, hayatı korumak, ıstırabı hafifletmek ve sağlığı yüceltmek için bütün çabayı göstereceğinize, her türlü şart ve ahvalde bile mesleğinizi icra edeceğinize yürekten inanıyorum. Size öğretilen bilgi ve becerilerinizi kullanırken sabırlı, hoş görülü, şefkatli, merhametli, özellikle insan sevgisi ile hareket edin" ifadelerini kullandı. 

Bu Gururun En Büyük Mimarı Siz Ailelersiniz
Büyük emek harcayarak büyüttükleri, özenle yetiştirdikleri çocuklarını kendilerine emanet eden ailelere de teşekkür eden Prof. Dr. Güner, "Dünyaya geldikleri andan itibaren üzerine titreyerek büyük emek harcadığınız ve özenle yetiştirdiğiniz evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. İlkeli, yetkin, mesleki bilgi ve beceri kazanmış, sosyo-kültürel açıdan yetişmiş, vatanını ve milletini seven, toplumun değerlerine saygılı hekimler yetiştirmek için elimizden gelen çabayı sarf ettik. Mezunlarımız, meslek hayatlarında karşılaşacakları tüm zorluk ve sıkıntılara, sahip oldukları bilgi, birikim ve donanımlarla aşacaklardır. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Artık birlikte geçirdiğimiz bu 6 yılın ardından hekim olarak sağlık ordusuna katılmak üzere bu güzel yavrularımızı uğurluyoruz. Onlarla iftihar edecek ve başarıları ile gurur duyacaksınız. Bu gururun en büyük mimarı siz ailelersiniz. Tüm mezunlarımız adına teşekkürlerimi sunuyor ve hepinizi canı gönülden tebrik ediyorum" dedi.

Akredite Fakülte Olarak İlk Mezunlarımızı Veriyoruz
Mezuniyette bir müjdeden de bahseden Prof. Dr. Güner, "Son 3 yılını büyük emek ve zahmetle yürüttüğümüz akreditasyon sürecinin nihayet sonuna geldik. Bu yıl akredite fakülte olarak ilk mezunlarımızı veriyoruz. Emeği geçen, geçmiş dönem dekan ve dekan yardımcılarımıza, Akreditasyon Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Reisli'ye, Baş Koordinatör Prof. Dr. Hasan Hüseyin Kozak'a, koordinatörlük yardımcılarımıza, tüm dekanlık personelimize ve emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Meslektaşlarımız Olarak Aramıza Hoş Geldiniz
Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır' sözü ile devam eden Prof. Dr. Güner, "Bu düstur ile vazifelerinizi layıkı ile yerine getireceğinize eminim. Mesleki hayatınızda sizi sevindirecek, üzecek, bazende rencide edecek birçok olayla karşılacaksınız. Bunlar sizi yıldırmamalı ve ümidinizi kırmamalı. Herşeye rağmen sizi mutlu eden yine hastalarınız ve sağladığınız başarılar olacaktır. Unutmayalım ki biz bir aileyiz ve her zaman sizin yanınızda olacağız. Bundan sonraki yolunuzu sadece aklın, vicdanın ve bilmin ışığına ayırınız. Aldığınız diplomanın size kazandırdığı hak ve yetkileri kötüye kullanmayın. Hayatınızı insanlık hizmetlerine adayın. İnsan hayatına mutlak suretle saygı gösterin. Bilgilerinizi insanlık aleyhine kullanmayın. Hocalarınıza ve meslektaşlarınıza saygı gösterin. Mesleğinizin tüm gerekliliklerini dürüstlükle yapın. Tüm bu duygu ve düşüncelerimle sizleri kutluyor, başarılı bir mesleki hayat geçirmenizi diliyorum. Bugün size güle güle demiyor, meslektaşlarımız olarak aramıza hoş geldiniz diyorum. Dileğim, yolunuza hep kıymetinizi bilen samimi ve dürüst insanlar çıksın. Herşey gönlünüzce olsun. Sizleri Allah'a emanet ediyorum" diye konuştu.



Mezuniyetler Bir Bitiş Değil, Başlangıçtır
Mezuniyetlerin bir bitiş değil, başlangıç olduğunu aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu ise, "Gençlerimiz hayata daha yeni adım atıyorlar. Sevgili gençler, bundan sonra kendiniz için değil, başkaları için çalışacaksınız. Hekimseniz farklı olmak zorundasınız. Hekim, hikmet sahibi olmak kökünden gelir. Doktor ve tabipten çok daha derin anlamları vardır. Sadece bilgi ve maddi olarak değil, gönlü ile de hastasını tedavi edebilmek, ona öyle bakabilmek ancak hekimin ve hikmet sahibi olan bir doktorun vazifesi ve becerisi olabilir. Gençler, artık siz bundan sonraki hayatınızda hasta diye biri ile muhattap olacaksınız. Hasta kim biliyor musunuz? Bir insan. Hasta kim biliyor musunuz? Sizin kardeşiniz, ablanız, anneniz, babanız, dayınız ve amcanız. Hastanıza böyle bir ruhla yaklaşırsanız o zaman işte gerçekten bir hekim ve hikmetli bir doktor olursunuz. Sizlere her zaman hasta, size muhtaç insanlar gelecek. İnsan, kendisine ihtiyaç duyulduğunu hissedince başka tavır ve ruh haline girebiliyor. Öyle olmayın gençler. Bir abiniz ve hocanız olarak tavsiyem budur" dedi.
 
Üniversitemiz, Pandemi Döneminde Sağlık Bilimlerinde Eğitime Ara Vermeyen Tek Üniversitedir
"Hayatınız boyunca mümkün mertebe ne ile karşılaşırsanız karşılaşın hepsini unutun ve hastanıza lütfen tebessüm edin." diyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Cem Zorlu,  "Tebessüm bir sadakadır. Sermayeden yemezsiniz. Akşama kadar gülün. Bilin ki güldüğünüz andan itibaren hastalarınızın gönlüne girersiniz. Sadece maddi karşılık değil manevi olarak da duasını alırsınız. Bu çok daha önemli. Gönül bağı oluşturabilmek bir hekim için tedaviden çok daha önemlidir. Hastanız tedavinizden sonra 'her namazda size dua ediyorum' diyebiliyorsa işte gerçek kazancınız budur. Gerisi lafügüzaf. Uygulamalı eğitim döneminde sızlanmadan, şikayet etmeden yaptınız işler, pandemi döneminde hiç ara vermeden aldığınız eğitimler, sizlere mesleki hayatınızda artı olarak dönecek. Necmettin Erbakan Üniversitesi, pandemi döneminde sağlık bilimlerinde asla eğitime ara vermeyen tek üniversitedir. Bunun artılarını göreceksiniz.  Emeklerinden dolayı akademisyenlerimize, gayret ve desteklerinden dolayı ailelerimize, eğitimlerini başarılı şekilde tamamlayan mezunlarımıza teşekkür ediuyorum. Verimli, bereketli, hayırlı ve başarılı bir mesleki hayat diliyor, hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum" ifadelerini kullandı. 



Ömür Boyu Başarılar Diliyorum
Günün kahramanları olan genç hekimleri tebrik ederek sözlerine başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, "Böyle mutlu bir günde sizlerle birlikte olmaktan büyük keyif ve mutluluk duyuyorum. Yaşadığınız zorlukları nispeten yaşayan bir büyüğünüz olarak ne kadar zor, zahmetli bir süreçten geçtiğinizin farkındayım. Eğitim-öğretim döneminde yapmış olduğunuz gayret ve destekler ama en önemlisi de hepimiz bayramda bir aradayken nöbette olan sizlerle görüntülü konuşmanın burukluğunu yaşayan biz aileler olarak ne kadar zahmetli bir süreç geçirdiğinizi biliyoruz. Ama kazandığınız paye ve bize yaşattığınız mutluluk ve gurur da o seviyede yüksek. Onun için tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Sizlere ömür boyu başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Üniversitelerimiz Şehrimize Nitelikli İnsanlar Yetiştiriyorlar 
Konya'nın kadim bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Altay konuşmasını şu şekilde bitirdi: "Konya, yaklaşık 10 bin yıldır şehir hayatını sürdüren dünya üzerindeki yerleşim yerlerinden birisi. Tıpkı sizin eğitim öğretim hayatınızda olduğu gibi şehirlerin de iniş ve çıkışları olmuş ama Konya, Selçuklu Devleti'ne başkentlik yaparak 200 yıl boyunca sadece Anadolu'nun değil, dünyanın da ilim ve bilim merkezi olmuş. Günümüz dünyasında da Konya 5 üniversitesi, 130 bin üniversite öğrencisi ile yine Anadolu'nun eğitim-öğretim merkezlerinden birisi. Konya'nın güçlerinden birisi de nitelikli insan kaynağı. Üniversitelerimiz şehrimize önemli nitelikli insanlar yetiştiriyorlar. Bu kurumların en önemlilerinden birisi de Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi."

Konuşmaların ardından mezun olan öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Tören, genç doktorların hekimlik yemini edip kep fırlatmasıyla sona erdi.








Paylaş