Üniversitemiz TÜHESFO 2012'ye Katıldı

18.10.2012

 

İstanbul Fuar Merkezi’nde 18-20 Ekim tarihleri arasında THY Teknik ve İstanbul Ticaret Odası’nın işbirliğinde düzenlenen 3. Türk Havacılık Endüstri Sergisi, Forumu ve Fuarı (TÜHESFO 2012) ve Yerli Uçak Üretim Çalıştayına davet edilen üniversitemiz adına rektör Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin AYDIN ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerafettin EREL katıldı. Fuarda üniversitemize ayrılan standta Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemizin görselleri yer almaktadır.

TÜHESFO'nun açılışı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Davut Kavranoğlu, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile THY Teknik Genel Müdürü İsmail Demir’in katıldığı törenle yapıldı.

Fuarda görüşlerini aktaran Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Havacılık anlamında Türkiye küresel bir marka çıkardı. THY bayrak taşıyıcılığı yapan bir şirket. Bunun yanında havacılıkta büyümesi tüm dünyanın dikkatini çekiyor. 50 milyon yolcu hedefini Türkiye için 2015 olarak gösteren uluslar arası otoriteler, büyük yanılgıya uğradı. Türkiye, bu hedefi 2005’te aştı. Türk havacılığında yolcu sayısı 120 milyona yaklaştı. Yolun daha başındayız. Türkiye 2023 hedefleri kapsamında havaalanı yolcu kapasitesi 400 milyona, uçak sayısını 900’e çıkarmış durumda. Türkiye havayolu ile seyahat edenlerin sayısını 350 milyona çıkarmış konuma geldiğinde dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında yerini alacak” dedi.

 

 

Paylaş