Üniversitemizde 'Dünya Anatomi Günü' Ağaç Dikerek Kutlandı

15.10.2024
Tıp Fakültesi
 

‘Dünya Anatomi Günü’ kapsamında, Üniversitemiz Tıp Fakültesi tarafından “Ölümsüz Eğitim Neferleri Toprakta Yeniden Yeşeriyor” temalı ağaç dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Programa; Üniversitemiz, Selçuk Üniversitesi ve KTO Karatay Üniversitesi tıp fakültelerinden anatomi anabilim dalı öğretim üyeleri, idari personeller ve tıp fakültelerinin 1. sınıf öğrencileri katıldı.



Etkinliğin, Konya’daki tıp fakültelerinin anatomi laboratuvarlarında bulunan ve anatomi eğitiminde önemli yeri olan kadavralara saygı ve minnet duygularını ifade etmek amacıyla düzenlendiğini kaydeden Üniversitemiz Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmihan İlknur Uysal, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, Üniversitemiz Köyceğiz Yerleşkesinde 600 adet fidanın toprakla buluşturulduğunu söyledi.

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nadire Ünver Doğan ise, tıp eğitimine başladıkları ilk günlerde bu etkinliğe katılan öğrencilerin farkındalığının arttığını belirterek etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.


Paylaş